G. Nausėda: po antrojo turo paaiškės, kiek vertos partijų raudonosios linijos

Prezidentas Gitanas Nausėda sako manantis, kad po antrojo Seimo rinkimų turo paaiškės, kiek vertos politinių partijų raudonosios linijos.
Gitanas Nauseda / BNS nuotr.
Gitanas Nauseda / BNS nuotr.

„Paprastai tokie nesutarimai yra labai afišuojami, kartais net ir sutirštinami, siekiant labai aiškių tikslų – tiesiog geriau pasirodyti antrajame rinkimų ture“, – ketvirtadienį žurnalistams Kaune sakė šalies vadovas.

„Kuomet išauš pirmadienis, pamatysime tada, kiek vertos šitos raudonosios linijos, negalėjimas dirbti vienam su kitu, tada ir pamatysime, kiek realiai yra politinės valios sudaryti veikiančią ir svarbiausią stabilią koaliciją“, – teigė G. Nausėda.

Prieš beveik dvi savaites vykusį pirmąjį parlamento rinkimų turą laimėjo socialdemokratai, antri liko konservatoriai, o trečia – „Nemuno aušra“.

Socialdemokratai teigė koaliciją matantys su Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, tačiau pastarosios politinės jėgos dirbti kartu nenori.

„Iš tikrųjų yra tų nesutarimų (dėl valdančiosios koalicijos – BNS), bet aš žiūriu į tą reikalą santūriai ir gal net šiek tiek filosofiškai“, – teigė G. Nausėda.

„Man labai svarbu, kad koalicija būtų sudaryta ne dviem mėnesiams, ne penkiems mėnesiams, bet kad ji pagal galimybes galėtų dirbti visą kadenciją“, – teigė prezidentas.

G. Nausėda taip pat kalbėjo ketinantis balsuoti sekmadienį – antrojo Seimo rinkimų dieną, bet neatskleidė, ką palaikys.

Seimo rinkimų antras turas Lietuvoje vyks sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento