Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 08

G.Nausėda ragina dalyvauti Seimo rinkimuose: koronavirusas negali tapti priežastimi nebalsuoti

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį feisbuke paskelbė vaizdo įrašą, kuriuo kreipėsi į Lietuvos žmones ir paragino ateiti balsuoti ir kurti gerovės Lietuvą.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Balsuojame sudėtingu pandemijos metu. Tačiau koronavirusas negali ir neturi tapti priežastimi atsisakyti savo pilietinės teisės ir pareigos. Rinkimų apylinkėse sudarytos visos sąlygos saugiai balsuoti“, – įraše teigia G.Nausėda.

Pasak jo, nėra geresnio meto parodyti, kad mes visi kartu esame tauta, kurianti savo valstybę.

„Nėra kito būdo užtikrinti, kad didžiulė balsų įvairovė, skirtingos mūsų idėjos ir troškimai atvestų prie bendrų sprendimų. Nepaprastai svarbu, kad tautos atstovai tarnautų visiems Lietuvos žmonėms, o ne atskiroms interesų grupėms“, – teigė G.Nausėda ir ragino nelikti abejingais ir ateiti balsuoti.

„Balsuokite aktyviai, balsuokite atsakingai. Balsuokite už tai, kad mūsų šalis klestėtų ir siektų aukščiausių tikslų. Negalime nuolat kapstytis praeityje, ieškoti tariamų priešų, kurti sąmokslo teorijų. Turime unikalią progą pasinaudoti savo gebėjimais ir ES galia, žengti didelį žingsnį į priekį.

Kurkime socialiai teisingą, žalią ir inovatyvią Lietuvą. Gerovės Lietuvą. Iki susitikimo prie balsadėžių“, – teigė G.Nausėda.

Ketvirtadienis yra paskutinė diena, kuomet rinkėjai gali iš anksto pareikšti savo valią Seimo rinkimuose. Balsavimas išankstinio balsavimo vietose prasideda 7 val. ir truks iki 20 valandos. Rinkėjai valią pareikšti gali bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos registracijos.

Rinkėjų prašoma ateiti balsuoti su nosį ir burną dengiančiomis apsaugos priemonėmis, turėti savo rašymo priemonę, nepamiršti asmens dokumento. Neturintiesiems kaukės ar rašiklio, jie bus duodami vietoje.

Salio 9 ir 10 dienomis bus galima balsuoti namuose. Šiemet balsuoti namuose galės ne tik neįgalieji, vyresni nei 70 metų asmenys, negalintys atvykti į rinkimų apylinkes, bet ir neįgaliuosius slaugantys žmonės, taip pat gyventojai, kuriems nustatytas ar įtariamas koronavirusas ar kurie turėjo izoliuotis dėl kontaktų, kelionių į užsienį.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas