Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
13:45

G.Nausėda sako balsavęs už „mažiau arogancijos“, nenorėtų vaivorykštinės koalicijos

Prezidentas Gitanas Nausėda sako rinkimuose į Seimą balsavęs už „mažiau arogancijos“ ir priduria besitikintis, jog pasvarstymai apie vaivorykštines koalicijas liks „piešiniais ant grindinio“.

„Noriu tikėtis, kad visos kalbos apie vaivorykštines koalicijas liks tik kalbomis, piešiniais ant grindinio. Šiuo metu mums reikia ne vaivorykštinės koalicijos, o mums reikia koalicijos, kuri turėtų pažiūrų vienovę, turėtų bendrus principus tiek užsienio, tiek vidaus politikoje. Manau, kad tokia koalicija gali būti sudaryta ir sudaryta be kai kurių partijų, kurios iš tikrųjų kelia grėsmę Lietuvos saugumui“, – antradienį žurnalistams Lukiškių aikštėje Vilniuje sakė G.Nausėda.

Idėją burti provakarietišką koaliciją, siekiant užtikrinti, kad valdžioje po Seimo rinkimų neatsidurtų radikalai, iškėlė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Rinkimuose į parlamentą G.Nausėda sakė balsavęs už mažiau priešpriešos ir mažvaikiškumo.

„Balsavau už tai, kad valdžios institucijos dirbtų kartu, o ne viena prieš kitą, kad būtų sprendžiamos ne pačių politinių jėgų susikurtos problemos, o Lietuvos žmonių problemos“, – kalbėjo prezidentas.

„Balsavau už tai, kad būtų mažiau arogancijos, mažiau savitarpio priešpriešos ir kad kartais netgi pernelyg didelio mažvaikiškumo, kuris mūsų politikoje pastaraisiais metais egzistavo“, – pridūrė G.Nausėda.

Pasiteiravus, ar tai reiškia, kad prezidentas nebalsavo už konservatorius, šalies vadovas atsakė klausimu.

„O kodėl jūs nusprendėte, kad būtent šiai jėgai būdingas toks būdo bruožas?“ – teigė šalies vadovas.

Būsimai valdžiai prezidentas palinkėjo būti arčiau žmonių.

„Kad ji būtų ne tik stiklo rūmuose Vilniuje, bet kad ji važiuotų į regionus, matytų regionus ir suprastų, kad Lietuva yra toli gražu ne tik Vilnius, bet Lietuva yra graži savo įvairove ir didybe, nebijau šito žodžio“, – sakė G.Nausėda.

Jis kalbėjo besitikintis, kad Seimo rinkimų aktyvumas bus didesnis nei birželį vykusių rinkimų į Europos Parlamentą (EP).

Šiemet EP rinkimuose balsavo 28,4 proc. rinkėjų.

„Negalime sau leisti prabangos būti abejingiems, nes jeigu nebalsuosime nubalsuos kiti, išrinks kiti, o tada vėl teks klausytis, kad jeigu kažkas nepatinka, balsuokite 2028 metais. Taip neturėtų būti“, – teigė jis.

Dėl vietos parlamente daugiamandatėse varžysis 15 kandidatų sąrašų – 14 politinių partijų ir vienas koalicinis sąrašas.

Vienmandatėse apygardose dėl Seimo nario mandato kovos 700 politikų.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas