Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 29

G.Nausėda su premjere, partijų lyderiais aptars migracijos krizės valdymą

Prezidentas Gitanas Nausėda su premjere Ingrida Šimonyte bei parlamentinių partijų lyderiais ketvirtadienį aptars migracijos krizės valdymą bei užsienio politikos principus.
Spiralinė pjaunanti viela „Concertina“
Spiralinė pjaunanti viela „Concertina“ / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Susitikimo išvakarėse G.Nausėda iš anksto neskelbęs apsilankė Šalčininkų rajone, Dieveniškėse, jo paties teigimu, siekdamas įsiklausyti į gyventojų, besipriešinančių neteisėtų migrantų perkėlimui, išsakomus rūpesčius.

„Rytoj su partijų lyderiais kalbėsime apie vieningą poziciją ir sprendimus migracijos krizei spręsti. Tai nėra vienos Vyriausybės, kelių savivaldybių, ar kelių vietos bendruomenių problema. Tai visos Lietuvos problema, kurią sėkmingai išspręsti galime tik kartu“, – feisbuke trečiadienį rašė G.Nausėda.

Anksčiau šią savaitę jis sakė norintis su partijų lyderiais susitarti dėl bendrų užsienio politikos principų, nes pastaruoju metu tvirtino įžvelgiantis „saviveiklišką užsienio politikos kurso koregavimą“.

Į Lietuvą šiemet jau bandė patekti daugiau nei 3 tūkst. neteisėtų migrantų, dėl jų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Vyriausybė yra numačiusi perkelti šiuo metu pasienio užkardose, savivaldybių ir kitose patalpose apgyvendintus migrantus į kelias didesnes stovyklas, tačiau susiduria su aktyviu dalies gyventojų pasipriešinimu.

Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas