Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 12 /19:56

Prezidentas Gitanas Nausėda: tikrai nesigailiu

Prezidentas Gitanas Nausėda atmeta kritiką dėl seksizmo. Šalies vadovas sako, kad metaforą apie įsipareigojimų svarbą vyrų ir moterų santykiuose pasitelkė tam, jog įtikinamiau paaiškintų būtinybę pasirengti Vokietijos karių priėmimui. „Neketinu barstytis galvos pelenais“, – TV3 televizijai pareiškė prezidentas.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Lukas Balandis / BNS nuotr.

G.Nausėda trečiadienį sulaukė kritikos pliūpsnių už interviu BNS pasakytą palyginimą, kai buvo kalbama apie Vokietijos kariuomenės buvimą Lietuvoje.

„Vokietijos kariuomenė, žinote, nėra mergina, kurią galima pakviesti gerai praleisti vakaro prie ežero po atviru dangumi. Tai yra rimta kariuomenė, kuriai reikia pasiūlyti vedybų sutartį ir toje vedybų sutartyje turi būti labai aiškiai numatyti Lietuvos įsipareigojimai, ką mes padarysime, nes kitaip Vokietijos kariuomenė savo įsipareigojimų mums taip pat negalės vykdyti“, – sakė šalies vadovas.

VIDEO: G.Nausėdai – priekaištai dėl seksizmo: „Vokietijos kariuomenė nėra mergina, kurią galima pakviesti gerai praleisti vakaro prie ežero“

Žmogaus teisių aktyvistai ir kai kurie valdantieji politikai tai pavadino seksistiniu pareiškimu, kuris žemina moteris. Kritikų komentarus galite skaityti čia: G.Nausėdai – kritikos banga: „savo komentaru nuvertino moteris“

„Aš tikrai nesigailiu. Jokių seksistinių intencijų šiame pasakyme nebuvo. Matau, kad visada yra dalis politikų, kurie tik ir laukia, kaip galėtų išplauti iš diskusijos turinį“, – interviu Edmundui Jakilaičiui laidoje „Dėmesio centre“ sakė G.Nausėda.

Jis sakė, kad metaforą panaudojo tam, kad žmonės geriau suprastų Lietuvos įsipareigojimų svarbą.

„Nežaiskim šitų žaidimų ir neketinu barstytis galvos pelenais“, – teigė G.Nausėda.

Pastaruoju metu Lietuvos politinėje arenoje atsirado įtampos dėl aplinkybių, kaip Lietuvoje būtų dislokuojama vokiečių šalių brigada.

G.Nausėda komentarus pateikė vertindamas kritiką krašto apsaugos ministrui dėl to, kad jis esą nededa pakankamai pastangų gauti Vokietijos įsipareigojimą dėl pilnos brigados dislokavimo.

G.Nausėda interviu TV3 šias kalbas pavadino nesusipratimais, kurie kilo iš to, kad „komunikaicjos akcentai kartais sudėliojami skirtingai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas