Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 13 /07:51

G.Nausėda vyksta į Kyjivą

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda kartu su Latvijos, Estijos ir Lenkijos vadovais trečiadienį vyksta į Ukrainos sostinę Kyjivą. Vizitas vyksta tuo metu, kai Rusija telkia karines pajėgas naujam puolimui rytų Ukrainoje, o Vakarai tiria galimą rusų cheminę ataką Mariupolyje.
Gitanas Nausėda su Lenkijos, Latvijos ir Estijos prezidentais pakeliui į Kyjivą
Gitanas Nausėda su Lenkijos, Latvijos ir Estijos prezidentais pakeliui į Kyjivą / Nuotr. iš Gitano Nausėdos feisbuko paskyros

„Pakeliui į Kyjivą. Su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda, Latvijos vadovu Egilu Levitu ir Estijos prezidentu Alaru Karisu. Разом до перемоги! (kartu iki pergalės)“, – feisbuke paskelbė G.Nausėda.

Išvakarėse keturi prezidentai buvo susitikę Lenkijoje.

Lenkijos žiniasklaida skelbia, kad Lenkijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentai traukiniu vyksta į Kyjivą susitikti su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Apie tai pranešė Lenkijos prezidento kanceliarijos tarptautinės politikos departamento vadovas Jakubas Kumohas, kurį cituoja televizija TVN24.

„Mūsų tikslas – paremti prezidentą V.Zelenskį ir Ukrainos gynėjus lemiamu šiai šaliai metu“, – sakė Lenkijos prezidentą lydintis A.Kumohas.

Jis pridūrė, kad Lenkija yra vizito organizatorė ir bendradarbiauja su Ukraina, kad užtikrintų jo logistiką ir saugumą.

„Baltijos šalys yra pagrindinės mūsų partnerės sprendžiant saugumo klausimus regione. Kartu nusprendėme vykti į Kyjivą“, – sakė J.Kumohas.

Lenkijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentų vizitas į Kyjivą bus pirmasis valstybių vadovų vizitas į Ukrainos sostinę nuo Rusijos agresijos pradžios.

Vokietijos prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris teigė, kad taip pat ketino vykti į Ukrainą su Lenkijos ir Baltijos šalių prezidentais, tačiau ukrainiečiai informavo, kad yra nepageidaujamas. Jis ilgą laiką buvo vertinamas kaip Rusijai palankus politikas.

Ukrainą užpuolęs Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad taikos derybos su Ukraina atsidūrė „aklavietėje“, ir melagingai pavadino Rusijos nusikaltimų Kyjivo priemiestyje įrodymus „klastotėmis“. Jis tvirtino, kad Rusija ir toliau tęs invaziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas