Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 09 16 /13:37

G.Nausėdai vidaus politikos klausimais patarinės buvusi aplinkos viceministrė ir viešųjų ryšių specialistas

Prezidento Gitano Nausėdos komandą nuo pirmadienio papildė buvusi aplinkos viceministrė Rėda Brandišauskienė. Netrukus, anot prezidento atstovo spaudai Antano Bubnelio, Vidaus politikos grupę papildys Frederikas Jansonas.
Rėda Brandišauskienė
Rėda Brandišauskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Aplinkos viceministrės pareigas ji ėjo nuo 2016 metų gruodžio iki šių metų birželio pabaigos.

Pasitraukimą iš viceministrės pareigų R.Brandišauskienė motyvavo noru pailsėti ir tuo, kad jos misija perleisti darbus naujam ministrui – baigta.

Aplinkos ministerijoje R.Brandišauskienės kuruojamos sritys buvo statyba ir būstas, teritorijų planavimas, urbanistika ir architektūra, aplinkos apsaugos valstybinė kontrolė.

R.Brandišauskienė yra buvusi Mykolo Romerio universiteto ir Vilniaus dailės akademijos lektorė, advokatė.

Iki šiol G.Nausėdai vidaus politikos klausimais patarinėjo vienintelis patarėjas, buvęs Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Norėjo keturių

Vidaus politikos grupės vadovas P.Mačiulis interviu 15min yra sakęs, kad jo komandoje bus keturi žmonės. „Vienas padėtų politinės taktikos ir strategijos klausimais, ne tik politinio turinio formavime. Antras žmogus man reikalingas, kuris būtų regioninės politikos ekspertas, nes vidaus politikos horizontalioje plėtroje jis turės būti kaip koordinatorius. Trečias žmogus, kuris išmanytų ir galėtų padėti tautinių mažumų klausimais“, – kalbėjo jis.

Tačiau dabar aiškėja, kad ketvirto žmogaus Vidaus politikos grupėje nebus.

Prezidento atstovas spaudai A.Bubnelis 15min informavo, kad R.Brandišauskienė bus atsakinga regioninę politiką ir ryšių su Seimu plėtojimą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„National Geographic Lietuva“ vyriausiasis redaktorius Frederikas Jansonas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„National Geographic Lietuva“ vyriausiasis redaktorius Frederikas Jansonas

Spalio mėnesį prie Vidaus politikos grupės, anot A.Bubnelio, prisijungs strateginės komunikacijos bei tarpinstitucinių ryšių ekspertas Frederikas Jansonas, kuris bus atsakingas už grupės kuruojamų sričių analizę bei strateginių ir taktinių veiksmų kūrimą.

„Darbą pradėjus šiems dviem prezidento patarėjams, Vidaus politikos grupė, kuriai vadovauja prezidento vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis, bus baigta formuoti“, – teigia prezidento atstovas.

F.Jansonas pastaruosius 15 metų dirbo strateginiu konsultantu tarptautinėje komunikacijos agentūroje „KMPS ir partneriai“. Iki 2004 metų buvo dienraščio „Respublika“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas, dar anksčiau dirbo leidinio reporteriu ir skyriaus redaktoriumi. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas