Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 05 27

G.Nausėda jau turi atstovą spaudai, bet galvosopis buriant komandą išlieka

Prezidento rinkimus laimėjo ekonomistas Gitanas Nausėda. Vilniaus politikos analizės instituto direktorė Virginija Būdienė, pati dirbusi prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja, tikino, kad toks rezultatas buvo tikėtas. Pasak jos, išrinktojo prezidento laukia nelengvos dienos. Pirmasis sunkumas – komandos būrimas. Pirmadienį paskelbta, kad atstovu spaudai G.Nausėdos komandoje liks dirbti jo rinkimų štabo komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas.
Danas Azikevej, Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė
Gitanas Nausėda su žmona Diana / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmadienį G.Nausėda pranešė jau gavęs A.Zabarausko sutikimą tęsti darbus kartu.

A.Zabarauskas rinkimų kampanijos metu buvo G.Nausėdos štabo komunikacijos vadovas.

1996–2004 metais A.Zabarauskas dirbo žurnalistu Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje, o 2004–2018 metais dirbo projektų direktoriumi ryšių su visuomene agentūroje „Integrity PR“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aistis Zabarauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aistis Zabarauskas

Taip pat G.Nausėda pareiškė, kad prezidentūroje tikrai dirbs jo rinkimų štabo komandos narys, buvęs Kauno mero Visvaldo Matijošaičio bendražygis, buvęs Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Povilas Mačiulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Povilas Mačiulis

Kokios pareigos jam numatytos prezidentūroje, G.Nausėda neatskleidė.

Daugiau būsimų kolegų pavardžių išrinktasis prezidentas pirmadienį neatskleidė sakydamas, kad ankstesni pareiškimai apie tai nebuvo sėkmingiausi.

Greito rezultato nesitiki

Vilniaus politikos analizės instituto vadovė V.Būdienė dar rinkimų naktį sakė, kad atstovo spaudai pareigos – vienos iš svarbiausiųjų patarėjų komandoje.

Ji tikino, kad kol kas sunku įsivaizduoti, koks prezidentas bus G.Nausėda.

„Aš manyčiau, kad mes kol kas sunkiai galime įsivaizduoti, koks G.Nausėda bus prezidentas. Aš linkiu Lietuvai, kad jis būtų geras prezidentas, stiprus, tvirtas ir Lietuvai naudingas nuo mažiausio iki didžiausio, nuo jauniausio iki seniausio. Bet tai, kas kalbama rinkimų kampanijos metu, nebūtinai būna įgyvendinama“, – įspėja politologė.

V.Būdienė tikino, kad svarbiausias uždavinys dabar – komandos kūrimas.

„Iki inauguracijos dar reikia išrinktajam prezidentui daug ką nuveikti. Susiformuoti komandą, susivokti, kur aš čia kam ką esu žadėjęs“, – teigė ji.

Buvusi D.Grybauskaitės patarėja tikino, kad komandos formavimas greičiausiai užtruks. Ir čia, pasak jos, G.Nausėdos pagrindinis uždavinys atsirinkti tinkamus žmones.

„G.Nausėdos situacija bus šiek tiek kitokia nei, pavyzdžiui, buvo Dalios Grybauskaitės, jis turės šeimą ir tai bus papildoma jam parama ir papildomi rūpesčiai. Bet labai svarbu visgi, kokia bus komanda, nes vienas prezidentas visko išmanyti ir aprėpti, koks jis išmintingas bebūtų, negali. Jam reikalinga pagalba. Tam jis turi rasti protingų, išmintingų, lojalių sau žmonių“, – teigė V.Būdienė.

Anot jos, ypač svarbi komandos dalis – teisininkai.

„Svarbu yra ir spaudos tarnyba, vidaus politikos grupė. Gal D.Grybauskaitė mažiau teikė dėmesio, ne tiek daug dirbo vidaus politikoje, išskyrus gal teismų sistemą ir tą gerą idėją „Lietuva be vaikų namų“, bet regioninė politika nebuvo jos arkliukas“, – teigė Vilniaus politikos analizės instituto vadovė.

Pasak jos, negana, kad patarėjai būtų protingi, reikia idėjų ir vizijų.

Ji siūlė prezidentui užsirašyti, ką jis nori nuveikti per penkerius metus, ir nuosekliai tai vykdyti.

V.Būdienė prognozavo, kad komandos būrimas užtruks iki liepos vidurio – jau po inauguracijos.

„Čia laukia gan ilgas darbas. Patarėjų komandą, manyčiau, sužinosime jau po inauguracijos“, – sakė politologė.

V.Būdienė akcentavo, kad G.Nausėdai gali būti lengviau nei D.Grybauskaitei, nes jis turės atramą – pirmąją ponią Dianą Nausėdienę, kuri galės užsiimti socialinėmis akcijomis, o pačiam valstybės vadovui liks daugiau laiko politikai.

Iki rinkimų G.Nausėda yra užsiminęs, kad nacionalinio saugumo klausimais patarėju kvies kadenciją baigiantį kariuomenės vadą Joną Vytautą Žuką, užsienio politikos klausimais – Rytų Europos studijų centro vadovą Liną Kojalą.

VIDEO: Lietuvos prezidento ir Europos parlamento rinkimai 2019: speciali transliacija
VIDEO: Pirmoji prezidento G.Nausėdos kalba: „Lietuva tikrai nusipelno būti gerovės valstybe“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas