Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 29 /16:07

G.Palucko atvirumas apie sklypus užsienyje turi ir antrą dugną: „Su manim neprapulsit!“

Vienas iš socialdemokratų partijos lyderių, įvardijamas kaip galimas būsimas premjeras, jeigu Seimo rinkimai šiaip partijai bus sėkmingi, Gintautas Paluckas socialiniuose tinkluose papasakojo, kokio turto turi užsienyje. Esą jau seniai laukė progos pasigirti, bet „politikų turto deklaracijas visi pradeda skaityti ir domėtis tik prieš rinkimus, todėl teko pakentėti“, šmaikštavo politikas. LRT paskelbė, kad politikas sklypą Turkijoje deklaravo tik po žurnalisto klausimų.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas

Po garsiai nuskambėjusios Gabrieliaus Landsbergio šeimos įsigytos vilos Graikijoje istorijos, apie savo turimą nekilnojamąjį turtą prabilo ir G.Paluckas.

„O tai jūsų sklypas užsienyje kur?

Labai pralinksmino šis neseniai pažįstamo žurnalisto užduotas klausimas. (...)

Na, tai kad jau yra susidomėjusių, turiu ir ką papasakot.

Suprantu, kad yra tokių žmonių, kuriems vien girdint, jog politikas nėra basas ir nuogas, bunda ne patys tauriausi jausmai, bet man irgi užtruko ne vienerius metus, kol išmokau džiaugtis ne tik savo, bet ir kitų sėkme.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintautas Paluckas su žmona Ilma
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintautas Paluckas su žmona Ilma

Mano šeima turi du sklypus užsienyje – vieną Brazilijoje, kitą Turkijoje. Žinoma, šių investicinių avantiūrų iniciatyva priklauso man, žmona čia niekuo dėta. Tačiau labai džiaugiuosi, kad ji mane palaiko, nes rizikos tokiuose reikaluose visada yra nemenkos“, – feisbuke trečiadienio vakarą parašė G.Paluckas.

Jis paaiškino, kad sklypas Brazilijoje įsigytas investiciniais tikslais praėjusiais metais: „Šalies ekonomika auga, perkamoji žmonių galia taip pat. Nekilnojamojo turto (tam tikrose valstijose) kaina stabiliai kyla. Valiuta, realas, sąlyginai stabili. Politinė valdžia – socialistų – man tinka. Nuvažiavom „paturistauti“, baigėm kiek rimtesniais įsipareigojimais.

Ar čia gera investicija, ar prasta – parodys laikas. Blogiausiu atveju turėsim kur pensijoj augint bananus, mangus ar kakavmedžius. Visada svajojau turėti egzotinių vaisių sodą!“

O štai sklypas Turkijoje įsigytas jau anksčiau, ten įsteigtos įmonės vardu 2020 metais.

„Tikslas – graikinių riešutmedžių plantacija. Mėgstat mane „pašpilkuot“ dėl auginamų vištų, tai turėsit dar vieną progą. Sklype pasodinti 1400 vnt. riešutmedžių. Po poros metų jau bus pirmas derlius“, – teigė politikas.

Jis taip pat paaiškino, kad ne aitvarai turtus sunešė, o jau 14 metų vystomi inžinerinių technologijų verslai Lietuvoje, kurie „kuria elektronikos produktus ir programinę įrangą elektromobilumo bei atsinaujinančios energetikos sektoriuose. 99 procentai produkcijos išvažiuoja į 49 pasaulio šalis.“

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vilija Blinkevičiūtė, Gintautas Paluckas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vilija Blinkevičiūtė, Gintautas Paluckas

G.Paluckas užtikrino, kad visa tai atsispindi jo pajamų ir turto deklaracijose, tačiau juk „niekas jų neskaito, kol kažkam neprireikia“.

„Taigi, galit būti ramūs – esu smalsus, šimto talentų žmogus. Su manim neprapulsit!“ – šmaikščiai užbaigė įrašą politikas.

Sklypą Turkijoje deklaravo tik po žurnalisto klausimų

LRT skelbia, kad G.Palucką paviešinti šią informaciją jį paskatino LRT Tyrimų skyriaus klausimai.

LRT į G. Palucką kreipėsi rugpjūčio 27 d. su klausimu, kurioje valstybėje konkrečiai valdo sklypą, kurio vertė – 180 tūkst. eurų. Tai buvo nurodyta jo turto deklaracijoje, pateiktoje Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI). Paaiškėjo, kad pernai per atostogas jis nusipirko sklypą Brazilijoje, Florianopolyje.

Paklaustas, ar šiame sklype ūkininkauja, G. Paluckas paaiškino, kad žemės plotas Brazilijoje skirtas investicijai, o ūkininkauja jis Turkijoje, kur valdo riešutų plantaciją su 1 400 riešutmedžių. Bet 6 ha žemės sklypas Turkijoje deklaracijoje neatsispindėjo, nes jį pirko per Turkijoje įsteigtą įmonę „Trident Solo Tarim“ dar 2020 m. Ryšio su šia įmone G.Paluckas taip pat nebuvo deklaravęs. G.Paluckas įrašą apie savo sklypus paskelbė rugpjūčio 28 d. naktį.

LRT pasiteiravus, kodėl privačių interesų deklaracijoje nėra sąsajų su turkiška įmone, vienas iš socialdemokratų lyderių puolė ją taisyti ir netrukus papildė.

Kiek turto turi G.Paluckas?

G.Paluckas deklaruoja sukaupęs nemenką turtą.

2023 m. duomenimis, jis turi 402 tūkst. eurų privalomo registruoti turto. Taip pat turi 1,7 mln. eurų vertės vertybinių popierių, meno kūrinių, juvelyrinių dirbinių. G.Paluckas yra sukaupęs dar 36 tūks. eurų piniginių lėšų. Politikas turi 225 tūkst. eurų paskolą. 2023 m. jis deklaravo turėjęs 269,637 tūkst. eurų pajamų.

G.Paluckas jau 14 metų yra UAB „Emus“ akcininkas, o 2024 m. vasarį tapo dar vienos UAB – „Garnis“ – akcininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas