Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 09 /13:07

Gabrieliaus Landsbergio šeima įsigijo prabangią vilą Graikijoje

Konservatorių pirmininko, užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio šeima įsigijo prabangią vilą Graikijos Eginos saloje. Apie tai penktadienį paskelbė „Lietuvos rytas“. Teigiama, kad pastatai ir didelis žemės sklypas Graikijoje yra įregistruotas politiko žmonos Austėjos Landsbergienės vardu.
Austėja ir Gabrielius Landsbergiai
Austėja ir Gabrielius Landsbergiai / Vida Press ir TS-LKD nuotr.

Straipsnyje, kuris skelbiamas portale lrytas.lt, teigiama, kad ministro sutuoktinė A.Landsbergienė didelį sklypą ir du jame stovinčius pastatus – 313 kvadratinių metrų namą su dviem lauko terasomis bei 23 kvadratinių metrų namuką – įsigijo 2022 metais.

Skelbiama, 255 tūkst. eurų avansas buvo sumokėtas tų metų vasarį.

G.Landsbergio sutuoktinė Austėja Landsbergienė 2022 metų turto deklaracijoje nurodė, kad užsienyje turi nekilnojamojo turto.

Jos turimų užsienyje esančių gyvenamųjų namų (namo dalių) vertė – 795 tūkst. eurų.

G.Landsbergis iki šiol atsisakydavo pasakoti apie šeimos turtą užsienyje.

Po „Lietuvos ryto“ publikacijos 15min kreipėsi oficialaus komentaro į ministeriją. Atsakymo kol kas redakcija nesulaukė.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad politiko šeimos rezidencija gerai paslėpta nuo pašalinių akių, viską juosia aukšta mūrinė tvora, o iki namo vedantis vienintelis siauras kelias baigiasi ties vartais.

Privačių ugdymo įstaigų tinklą valdanti A. Landsbergienė užima antrąją vietą tarp viešai turto deklaracijas turinčių skelbti asmenų.

Jos turtas pernai siekė 17,7 mln. eurų (per metus sumažėjo 27,2 tūkst. eurų), iš jų 12,64 mln. eurų – akcijos, 3,62 mln. eurų – kiti vertybiniai popieriai, be to, ji turėjo 174,6 tūkst. eurų skolų.

Gegužę interviu LRT radijui A.Landsbergienė neatskleidė, kur užsienyje įsigijo nekilnojamojo turto, tik užsiminė, kad mato ir mišką, ir jūrą.

„Turime vietą, kurioje galime ištirpti, būti visiškai savimi ir pasiilsėti“, – sakė A.Landsbergienė laidoje „Pas Nemirą“.

Pasirodžius šiai istorijai, kai kurie opozicijos politikai pirkinį ėmė sieti su Rusijos agresyvia politika, nes dalis lietuvių bijodami karo pastaraisiais metais ėmė dairytis nekilnojamojo turto užsienyje. G.Landsbergis bet kokias panašias sąsajas yra atmetęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas