Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 11

Galėjome pažengti truputį daugiau, vertindamas Lietuvos pasiekimus sako Valdas Adamkus

Lietuva per 22 metus nepriklausomybės nuo 1990 metų Kovo 11-osios galėjo pažengti daugiau, tačiau tai, kas nepadaryta, atliks jau laisvoje šalyje gimę ir užaugę žmonės, sako kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Taip pat vertindamas Lietuvos pasiekimus per nepriklausomybės laikotarpį V.Adamkus sako, kad tarpukario Lietuvoje per tokį patį laikotarpį nuo 1918 metų iki 1940 metų okupacijos buvo pasiekta daugiau.

„Pirmieji 22 metai, kai pradėjom Lietuvą kurti nuo plyno lauko ir sukūrėme iki okupacijos laikotarpio, mano vertinimu, padarėme daugiau, nes antrus 22 metus turėjome pamatus. Tada neturėjome nė vieno universiteto, nė  vienos gimnazijos, ir net trūko pradinių mokyklų, tačiau
padarėm tai, kuo nustebinome Europą, nustebinome pasaulį“, – žurnalistams sekmadienį Nepriklausomybės aikštėje sakė V.Adamkus.

„Šiandieną turėjome tuos pagrindus, man atrodo, kad galėjome pažengti truputį daugiau, nei esame pažengę, bet jokiu būdu nekrentu į neviltį, tikiu savo tauta, tikiu savo jaunimu ir aš manau, ko nepadarėm mes, padarys jie“, – kalbėjo kadenciją baigęs prezidentas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai