Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 12 /14:43

Pakeista galimybių paso vaikams tvarka: iki pavasario jo reikės ne nuo 12, o nuo 16 metų

Vyriausybė pritarė, kad galimybių paso vaikams iki 16 metų amžiaus galiojimas būtų stabdomas iki vasario 28 dienos. Siūlyta atsisakyti dalies darbuotojų privalomo testavimo dėl COVID-19, numatant, kad tai būtų privalu tik sveikatos ir socialines paslaugas teikiantiems darbuotojams, bet sprendimas dėl to atidėtas savaitei.
Vaikų skiepijimas nuo COVID-19
Vaikų skiepijimas nuo COVID-19 / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiuo metu galioja tvarka, kad galimybių pasą gali gauti vaikai nuo 12 metų ir 2 mėnesių iki 16 metų amžiaus, kuriems ne anksčiau kaip prieš 7 dienas (skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento) atliktas SARS-CoV-2 PGR tyrimas arba nosies landų tepinėlių ėminių kaupinių tyrimas SARS-CoV-2 PGR metodu ugdymo įstaigoje ir nustatytas neigiamas rezultatas.

Projektą tokią tvarką stabdyti iki kovo 1-osios pateikė Vidaus reikalų ministerija.

Neimunizuoti 60 proc. vaikų

Valstybės duomenų valdysenos informacinės sistemos duomenimis, visiškai vakcinuota 33,79 proc. 12–15 metų amžiaus vaikų. 60,8 proc. šios amžiaus grupės vaikų nėra imunizuoti.

„Atsižvelgiant į tai, kad ugdymo įstaigose ne visi vaikai testuojami profilaktiškai, jų atliekamų savikontrolės testų kol kas negalima susieti su galimybių pasui keliamais kriterijais, taip pat nedidelė vaikų dalis 12–15 metų amžiaus grupėje yra pasiskiepijusi, galimybių pasu kol kas gali naudotis nedidelė vaikų dalis.

Siekiant suteikti daugiau laiko paskiepyti vaikus nuo COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos), siūloma pakeisti Nutarimą ir patikslinti galimybių paso išdavimo kriterijus vaikams, numatant, kad reikalavimas turėti galimybių pasą kontaktinėse veiklose vaikams būtų taikomas ne nuo 12 metų ir 2 mėnesių, o nuo 16 metų“, – nurodė Vidaus reikalų ministerija.

Šis pakeitimas galios iki vasario 28 dienos. Nuo kovo 1 dienos vėl būtų reikalaujama galimybių pasą turėti vaikams nuo 12 metų ir 2 mėnesių.

Spręs kitą savaitę

Sveikatos apsaugos ministerija siūlė pakeisti tvarką ir numatyti, kad testuotis dėl COVID-19 būtų privaloma tik sveikatos priežiūros ir socialines paslaugas teikiančių įstaigų darbuotojams.

Aiškinama, kad plintant omikron atmainai testavimo pajėgumus svarbu koncentruoti į kritines veiklos sritis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas