Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Galingą viesulą užfiksavęs šiaulietis: „Viskas išlaužyta, išvartyta“

Galingą viesulą užfiksavęs šiaulietis Audrius 15min papasakojo, kad tai yra matęs tik amerikietiškuose filmuose ir vaizdo įrašuose iš šios šalies. Jis pripažino nesutramdęs emocijų matydamas, kaip viesulas įsisuko į jo tėvų kaimynų sodybą. Vyras taip pat pasakojo po viesulo apvažiavęs aplinkinius kaimus, kuriuose sugriauta – greičiausiai daugiau nei 10 sodybų.

15min primena, kad viesulas šeštadienio vakarą prasisuko keliuose Šiaulių rajono kaimuose, kur plėšė namų stogus, vertė medžius.

VIDEO: „Smūgis, pastogė ant galvos ir viskas nuvažiavo“: Šiaulių rajono gyventojas – apie pragaištingą viesulą
Sandros Sakevičės nuotr./Šiaulių rajone prasisuko galingas viesulas
Sandros Sakevičės nuotr./Šiaulių rajone prasisuko galingas viesulas

„Kaimyno namas į orą purpt

Vileikių kaime viesulą užfiksavo iš Šiaulių pas tėvus atvykęs Audrius, kuris su 15min pasidalino vaizdo įrašais ir pasakojimu, ką matė siaučiant pragaištingai stichijai ir po jos.

„Aš viesulą pamačiau apie penktą vakaro. Buvau tuo metu pas tėvus. Iš pradžių buvo labai, labai, labai stiprus vėjas, tada žiūriu ir nesuprantu – kažkokios šiukšlės ore sukasi. Netoli, kokie 50 metrų nuo mano tėvukų. Staigiai išbėgau į kiemą, pradėjau filmuoti ir žiūriu – viesulas“, – pasakojo Audrius Košys.

„Žiūriu, eina viesulas mūsų kaimyno link. Eina, eina, eina. Galvoju – viskas, baigiau trumpam filmuoti, užsisukau, bet atsisuku atgal – kur tau, visas kaimyno namas į orą purpt... Šiukšlių kiek...“, – pridūrė jis.

VIDEO: Šiaulių rajone užfiksuotas galingas viesulas

„Viskas išlaužyta, išvartyta“

Šiaulietis teigė iškart vykęs patikrinti, ar nieko nenutiko kaimynui, kurio sodyboje siautė viesulas.

„Nuvažiuoju į vietą, iškviečiau ugniagesius iškart. Atvažiuoju į kiemą... Žinokit, atrodė tai... Visą tą veiksmą, viesulą esu matęs tik vaizdo įrašuose ir filmuose iš Amerikos. Viskas išlaužyta, išvartyta... Ten du namai – viename žmonės gyvena nuolat, o į kitą tik pavasarot atvažiuoja. Tai iškart klausiau, ar reikia pagalbos, ar kažką padėt, bet visi gyvi, sveiki, viskas tvarkoj. Bet kieme... Skardos, šiferiai, medžių šakos... Nemoku apsakyt žodžiais... Mašina buvo po pastoge, ta pastogė užvirtus ant mašinos... Atrodė tragiškai“, – emocijų netramdė Audrius.

Vaido Janavičiaus nuotr./Šiaulių rajone prasisuko galingas viesulas
Vaido Janavičiaus nuotr./Šiaulių rajone prasisuko galingas viesulas

Jis džiaugėsi, kad pragaištinga stichija nepalietė jo tėvų namo.

„Ačiū Dievui, kad nepalietė. Ačiū Dievui...“, – sakė šiaulietis, kuris iš kaimynų sodybos važiavo toliau per nusiaubtus kaimus.

„Įvažiuojam į Pakapę... Kur tau – ar trys, ar keturi namai irgi išvartyti, išdaužyti, stogų nėra. Medžiai užvirtę ant gatvių, elektros linijos nutrauktos. Mano tėvukai irgi be elektros...“, – toliau pasakojo vyras.

„Pačiuose Einoraičiuose, važiuojant Meškiškės link, praėjęs tas tornadas irgi, tai neskaičiavau, bet gal kokie penki namai nukentėję– stogų nėra, mašinų stiklai išdaužyti“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, iškart po nelaimės sunku buvo ir tarnyboms susiorientuoti, kur važiuoti – sunkiai orientavosi tiek ugniagesiai, tiek medikai. Vyras tikino paaiškinęs, kur važiuoti, tiek vieniems, tiek ir kitiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai