Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 28

Gatvės menu tapęs Einšteinas primena: „niekada nevėlu____“

Vilniaus stoties rajone praeiviams nuo šiol akį merks beveik 15-os metrų atjaunėjęs Einšteinas. Ryškiomis spalvomis ant gyvenamojo namo sienos suspindęs piešinys pavadintas „Erasmus+ SIENA: niekada nevėlu____“ kviečia kiekvieną pamatyti savo galimybę ir pasinaudoti tarptautine švietimo mainų patirtimi nepaisant amžiaus, lyties, socialinio statuso ar turimo išsilavinimo.

Oficialiai kūrinys visuomenei pristatytas spalio 27 d. Renginyje dalyvavo idėjos iniciatorės Švietimo mainų paramos fondo direktorės pavaduoja Gražina Kaklauskienė ir VšĮ „Menų fabrikas“ meno projektų vadovė Kotryna Nekrošiūtė bei pats piešinio autorius menininkas Ettoja.

Bendraminčiai džiaugėsi, kad kūrinys puikiai atspindi vertybes, kurias norėta juo išreikšti – laisvę, amžino mokymosi idėją ir kūrybą.

Kūrinio idėjos autorius ir įgyvendintojas menininkas, pasivadinęs pseudonimu Ettoja, teikdamas savo eskizą idėjų konkursui „Erasmus+ SIENA“, siekė ir įsimintinumo, ir įvairovės. „Šio kūrinio mintis dvejopa – iš personažo kūno galima spręsti, kad tai – keliaujantis besimokantis jaunuolis, o pažiūrėjus į veidą atpažįstame Einšteiną, kuris primena – mokytis, tobulėti, atrasti save galima bet kuriame amžiuje. Kūrinio pavadinimas neužbaigtas tam, kad kiekvienas jį pamatęs galėtų vietoje brūkšnio įsirašyti žodį, tinkantį sau“, – pavadinimo prasmę atskleidė kūrinio autorius Ettoja.

Švietimo mainų paramos fondo direktorės pavaduoja Gražina Kaklauskienė teigė, kad didelio formato ryškus iš toli matomas piešinys ant sienos parodo ir programos „Erasmus+“ mastą. „Erasmus+“ – tai didžiausia tarptautinė švietimo, mokymo ir jaunimo programa, suteikianti galimybę įgyti tarptautinės patirties ir žinių užsienyje, nepriklausomai nuo dalyvio ekonominio ar socialinio statuso. Tai populiariausia Europos Sąjungos žinių, patirčių ir kultūrų mobilumo programa, kurios galimybėmis Lietuvoje per paskutinius 7 metus pasinaudojo beveik 100 tūkstančių piliečių“, – programos reikšmę skaičiais įvardino G. Kaklauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas