Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gausus sniegas Burbiškio dvaro tulpėms nepakenkė

Balandžio 23 dieną Burbiškio dvaro tulpes uždengęs storas sniego sluoksnis sukūrė pasakiškus vaizdus, nes iš sniego liko kyšoti daugybė įvairiaspalvių žiedų. Ne vienas radviliškietis, išvydęs šiuos vaizdus, nuogąstavo, ar sniegas nenušaldys tulpių ir ar įvyks Tulpių žydėjimo šventė, kuri suplanuota gegužės 11-12 dienomis, rašo „Radviliškio naujienos“.
Apsnigtos tulpės Burbiškio dvare
Apsnigtos tulpės Burbiškio dvare / Lauros Prascevičiūtės/„Radviliškio naujienos“ nuotr.

Balandžio 24 dieną Daugyvenės kultūros istorijos muziejus-draustinis informavo, kad Burbiškio dvaro tulpes gaubę sniego patalai nutirpo, o tulpės jau laukia muziejaus lankytojų.

Daugyvenės kultūros istorijos muziejus-draustinis renka ir augina įvairių gėlių kolekcijas. Gegužės mėnesį Burbiškio dvaro istorijos muziejaus gėlyne pražysta milijonai įvairiaspalvių tulpių žiedų. Čia auga beveik 500 veislių tulpių.

Tulpės gėlyne susodintos pagal XX a. pr. tradiciją – augalus tuo metu sodindavo klombose ir lysvėse. Dvare tulpės buvo auginamos ir XX a. pradžioje. Jas augindavo oranžerijoje vazonėliuose. Priklausomai nuo rūšies, tulpės žydi skirtingu metu – ankstyviausios rūšys jau nužydėjo, o vėlyvos dar tik krauna žiedus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus