Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 15 /10:13

Vilniaus oro uoste sprogmenų nerasta – atnaujinta registracija į skrydžius

Vilniaus oro uostas trečiadienio rytą sulaukė anoniminio skambučio, jo metu pranešta apie padėtą bombą, paskelbė Lietuvos oro uostai.
Tarptautinis Vilniaus oro uostas
Tarptautinis Vilniaus oro uostas / VSAT archyvo nuotr.

Po detalios oro uosto erdvių patikros ir specialiųjų tarnybų situacijos vertinimo – operacijos vėl vykdomos įprasta tvarka, keleiviai vėl leidžiami į oro uosto terminalus, vykdomos registracijos į suplanuotus skrydžius.

Situacija turėjo įtakos dviem reguliariems skrydžiams, kurių planuoti išvykimo laikai pavėlinti (skrydžiai į Helsinkį ir į Varšuvą).

Po gauto anoniminio pranešimo apie sprogmenis – evakuoti žmonės

Reaguojant į pranešimą, iš oro uosto buvo evakuota dalis keleivių.

„Buvo iškart informuotos visos specialiosios tarnybos, vyksta erdvių patikra oro uoste ir situacijos vertinimas. Kol vyksta bendrųjų erdvių patikra ir informacijos vertinimas – keleiviai buvo evakuoti iš sostinės oro uosto atvykimo ir išvykimo terminalų bendrųjų erdvių“, – teigiama pranešime.

Pranešta, kad evakuota apie šimtas žmonių.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja BNS teigė, kad pranešimas buvo gautas 8.22 val. Policiją apie tai informavo oro uosto apsaugos vadovas.

8.50 val. įvestas planas „Skydas“. Šiuo metu pareigūnai tikrina oro uostą: čia dirba „Aras“ pareigūnai, budi medikai, ugniagesiai.

Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas BNS sakė, jog skrydžiams įtakos šis incidentas kol kas neturėjo, tačiau gali juos paveikti, jeigu patikra užsitęs.

„Situacija yra vertinama, specialiosios tarnybos ir mūsų saugumo specialistai vertina ją, atlieka patalpų ir erdvių patikras ir kol jos vyksta, keleiviai, kurie buvo būtent bendrose erdvėse, buvo evakuoti“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas