Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 04

Gedimino prospekto trinkelės nugulė SAM kanclerio šeimos sodyboje?

Dalis sostinės Gedimino prospekto trinkelių galėjo atsidurti Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kanclerio Rimanto Remeikos šeimos sodyboje. Pats kancleris 15min.lt teigė trinkeles pirkęs Utenoje ir nesidomėjęs iš kur jos.
R.Remeika
R.Remeika / „Scanpix“ nuotr.

Panašios trinkelės, kokiomis buvo išgrįstas Gedimino prospektas, anot delfi.lt, guli SAM kanclerio uošvio sodyboje Utenos rajone Kirdeikių kaime.

Valdininkas 15min.lt sakė akmenį pirkęs Utenos rajone prieš dešimtmetį ir tikrai nesidomėjęs, iš kur jis. Už trinkeles jis teigia sumokėjęs 300 Lt.

„Ką reiškia domėtis? Na, taip išėjo, nusipirkau, o ką? Stovėjo automobilis, sakė, kad veža į laužą, pasiūlė nusipirkti, nusipirkau“, – sakė jis.

Anot R.Remeikos, reikia išsiaiškinti, ar jo įsigytos trinkelės yra vogtos. „Jeigu buvo grobstoma tokiais tempais, arba jos buvo nepajamuotos, tai yra ardoma ir vežama kur kas nori... Arba kažkas grobstė ir pardavinėjo su labai plačiu užsakymu“, – svarstė liberalcentristas.

Jis prisipažino apie uošvio sodyboje esančių trinkelių kilmę pradėjęs galvoti tuomet, kai apie dingusias trinkeles ėmė rašyti žiniasklaida.

R.Remeika teigia bendradarbiausiantis su pareigūnais, kurie aiškinasi, kur pradingo senasis Gedimino prospekto grindinys.

Vilniaus policija, gavusi Vilniaus savivaldybės pareiškimą, gegužės pabaigoje pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl dingusių Gedimino prospekto trinkelių. Policija tyrimą pradėjo dėl didelės vertės svetimo turto vagystės.

Tyrimas buvo pradėtas tą pačią dieną, gavus Vilniaus miesto savivaldybės administracijos pareiškimą dėl granito ir bazalto trinkelių dingimo rekonstruojant Gedimino prospektą. Pareiškime nurodoma, kad pasigesta beveik 8 800 kvadratinių metrų trinkelių, kurių bendra vertė sudaro daugiau kaip 1 milijoną 140 tūkstančių litų.

Sostinės pareigūnai, pradėję ikiteisminį tyrimą, tikrina ir tikrins visus viešoje erdvėje minimus atvejus, susijusius su dingusiomis trinkelėmis. Planuojama apklausti visus Gedimino prospekto rekonstrukcijoje dalyvavusius ir už rekonstrukciją atsakingus asmenis.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja bei koordinuoja Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra.

Pareigūnai kviečia žmones, kurie turi informacijos apie dingusių trinkelių panaudojimą ar apie prekiavusius šiomis trinkelėmis, skambinti Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnams telefonais (8 5) 271 6207, 271 6188, 271 6007 ar anoniminiu pasitikėjimo telefonu 271 6050, arba atvykti į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą (Birželio 23-iosios g. 10). Pranešėjui pageidaujant – anonimiškumas garantuojamas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas