Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 11

Gedulo ir vilties dieną numatyto žydų turto grąžinimo klausimo Seimas nesvarstys

Seimo pirmininkė Irena Degutienė pareiškė, kad turės dar vėlesniam laikui nukelti Geros valios kompensacijos už žydų religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą įstatymo svarstymą.
Litvakai
Litvakai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Anot jos, su visomis frakcijomis buvo sutarta šį klausimą baigti svarstyti ketvirtadienį, tačiau socialdemokratai paprašė daryti pertrauką.

„Išdavė socialdemokratai. Tai dar ne baisiausia, paprašė tik pertraukos iki kito posėdžio, bet kitas posėdis kada yra? Birželio 14-ą dieną. Ar galime mes tokį klausimą svarstyti birželio 14-ą dieną, kai mūsų žmonės irgi turi tam tikras nuoskaudas dėl žydų tautybės žmonių, kurie ir tardė, ir vežė, tie vadinamieji sovietiniai žydai“, – sakė I.Degutienė.

Dėl to, kad netektų žydų kompensacijos klausimo svarstyti per Gedulo ir vilties dieną, I.Degutienė pažadėjo, kad dar kartą bus daroma pertrauka Geros valios kompensacijos už žydų religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą įstatymo svarstyme.

Ketvirtadienį Seimas pradėjo svarstyti šį Vyriausybės teikiamą įstatymo projektą, kuriuo siūloma už nacių ir sovietų režimų nusavintą žydų religinių bendruomenių turtą žydams išmokėti 128 mln. litų kompensaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas