Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 30

Gegužės pradžioje prasideda karinės pratybos „Stiprus drakonas 2021“

Gegužės 3–13 dienomis vyks Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados ,,Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono karių būrių vertinamosios lauko taktikos pratybos „Stiprus drakonas 2021“, kurių pagrindinis tikslas – įvertinti nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių parengtumą, veikti manevrinių pėstininkų kuopų ir paramos būrių sudėtyje. Pratybose dalyvaus apie 500 karių, kurios vyks Darbėnų seniūnijos apylinkėse, Nemirsetoje ir Palangoje, rašoma pranešime spaudai.
Pratybos
Pratybos / KAM nuotr.

Pratybų metu bus naudojamas karinis transportas ir pirotechninės mūšio imitavimo priemonės. Siekiant sudaryti sąlygas treniruotis pagal šiuolaikinių karinių konfliktų pobūdį bus įrenginėjamos gynybinės pozicijos pastatuose ir jų prieigose.

Mokymuose dalyvaujantys kariai neturi kontakto su pašaliniais asmenimis, taip pat prieš pratybas bus testuojami. Susirgimo atveju yra numatytas veiksmų eigos planas. Pratybų metu kariai nekontaktuos su civiliais. Karių saugumas COVID-19 pandemijos metu yra prioritetas, todėl yra imamasi visų įmanomų saugumo priemonių.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono uždavinys yra savarankiškai ar junginio sudėtyje vykdyti gynybines operacijas savo atsakomybės rajone, ginant valstybės sausumos teritorijas.

Dragūnas – tai karys, pasižymintis savo jėga, drąsa, universalumu, ištverme bei sumanumu. Kovotojas, kurį užduočių vykdymui įkvepia protėvių stiprybė, LDK ir tarpukario dragūnų karinės dorybės, kovingumas ir tradicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas