Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 19

Generalinis miškų urėdas laukia Gintaro Visalgos atsistatydinimo

Generalinis miškų urėdas Rimantas Prūsaitis sako, kad ketvirtadienio vakarą 20 eurų kyšį policininkams bandęs įbrukti jo pavaduotojas Gintaras Visalga turėtų atsistatydinti. Tačiau kol kas R.Prūsaitis iš savo pavaduotojo nesulaukė jokio pasiaiškinimo dėl įvykio. G.Visalga po vizito Vilniaus urėdijoje į kontorą nebegrįžo. R.Prūsaitis spėlioja, kad pavaldinys užuovėją rado kokioje nors poliklinikoje.
G.Visalga sulaikomas dėl bandymo papirkti pareigūnus
G.Visalga sulaikomas dėl bandymo papirkti pareigūnus / 15min nuotr.

„Laukiau ir tokio varianto (atsistatydinimo pareiškimo – red. past.), kuris būtų, ko gero, vienas iš tokių spręstinų būdų. Negavau. Aš manau, kad jis gal jau kažkur poliklinikoje, gal tikrai žmogui bloga pasidarė. Tačiau nieko apie tai darbe nepranešė“, – 15min penktadienį po pietų sakė R.Prūsaitis.

G.Visalga ketvirtadienio vakarą Vilniuje policijos pastebėtas prie vairo kalbantis mobiliuoju telefonu. Norėdamas išvengti baudos jis pareigūnams pasiūlė 20 eurų kyšį ir gyrėsi savo pareigomis. Tuomet G.Visalga buvo sulaikytas.

Trys galiojančios nuobaudos

Generalinio miškų urėdo duomenimis, nuo 2006 m. spalio 3 dienos, kai pradėjo dirbti generalinio miškų urėdo pavaduotoju, iki šiol G.Visalga yra gavęs tris tarnybines nuobaudas. 

2009 m. gruodžio 18 dieną G.Visalga gavo pastabą už viešųjų pirkimų procedūrų nesilaikymą. 

Kasmet vis po reikalą, o apie girtumą prie vairo nieko nėra.

2012 m. spalio 31 dieną jam skirta pastaba už tarnybinio automobilio naudojimo taisyklių pažeidimą. 

Tokios nuobaudos G.Visalga sulaukė po to, kai Veisiejų miškų urėdijos teritorijoje, neįsirašęs į medžiotojų sąrašus, dalyvavo komercinėje medžioklėje su tuomečiais koncerno „Icor“ koncerno prezidentu Andriumi Janukoniu, Kauno miesto tarybos nariu verslininku Židrūnu Garšva, verslininku Giedriumi Jurgelevičiumi ir Statistikos departamento Žemės ūkio ir aplinkosaugos statistikos skyriaus vyr. specialistu Artūro Vaitkevičiumi. 

Miško keliuke tuomet žurnalistai aptiko Generalinės urėdijos automobilį, kuriame pro langus matėsi salone pakabintas vyriškas kostiumas, ant grindų – batai, ant priekinės sėdynės – alaus butelis. 

Miške buvo rasti ir urėdo daiktai: medžiotojo bilietas ir leidimas ginklui Gintaro Visalgos vardu, šautuvo optikos atributika, šoviniai, raktų pakabukas. Šiuos daiktus G. Visalga galėjo pamesti naktį, sprukdamas nuo žurnalistų. 

V.Danauskienės nuotr./Šiuos G.Visalgos dokumentus ir medžioklės atributiką miške rado Lazdijų žirgininkai
V.Danauskienės nuotr./Šiuos G.Visalgos dokumentus ir medžioklės atributiką miške rado Lazdijų žirgininkai

Dar vienos nuobaudos G.Visalga sulaukė 2013 m. spalio 19 dieną. Tuomet jam buvo nurodyta, kad komandiruotėje savo pareigas atliko netinkamai. 

„Kasmet vis po reikalą, o apie girtumą prie vairo nieko nėra. Gal Generalinės urėdijos informacija nepasiekė“, – kalbėdamas su 15min stebėjosi R.Prūsaitis.

Girtas sukėlė avariją ir pabėgo

Tačiau toks argumentas skamba nelabai įtikinamai, nes už girtumą prie vairo G.Visalga buvo baustas dukart. Ir abu kartus apie tai skelbė žiniasklaida.

2013 metų vasario 15 d. policijos pareigūnai G.Visalgos vairuojamą automobilį sustabdė Alytuje. Kilus įtarimams buvo patikrintas vairuotojo blaivumas. Generalinio urėdo pavaduotojui tuomet buvo nustatytas maždaug 1 promilės girtumas. Teismas už pažeidimą generalinio urėdo pavaduotojui tuomet skyrė 1000 litų baudą ir metams atėmė vairuotojo pažymėjimą. 

2008-aisiais G.Visalga įvykdė dar sunkesnį nusižengimą. Jis sukėlė eismo įvykį ir iš jo pasišalino. Tačiau pareigūnams pavyko jį sulaikyti. Tąkart jam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,12 promilės.

Alytaus rajono apylinkės teismas G.Visalgai už šį nusižengimą skyrė 4200 litų baudą. Taip pat jam buvo atimta teisė vairuoti dviems mėnesiams. Tačiau šie sunkūs nusižengimai G.Visalgos neišvertė iš aukšto posto – už juos darbe urėdo pavaduotojas nesulaukė jokių nuobaudų. 

Pateko į STT akiratį

Šiemet sausį G.Visalga kaip liudytojas buvo apklaustas byloje dėl galimos prekybos urėdų postais. 

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai nustatė, kad  Seimo vicepirmininko K.Komskio komandos narys Gediminas Miliauskas iš girininko, pretendenduojančio į urėdo pareigas, pareikalavo 100 000 litų kyšio už tai, kad paveiktų Generalinės miškų urėdijos tarnautojus, organizuojančius urėdijos vadovo atranką. 

G.Miliauskas paėmė reikalauto kyšio dalį (25 000 litų). Likusios kyšio dalies – 75 000 litų  –  jis pareikalavo, kai kandidatas laimėjo konkursą. Tačiau šių pinigų jis negavo, nes galimai kyšį jam vežusį konkurso laimėtoją sulaikė STT pareigūnai.

Alfa.lt rašė, kad Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai sausio 8 dieną Generalinei urėdijai nurodė dėl G.Visalgos atlikti tarnybinį patikrinimą ir, jei reikės, skirti drausminę ar tarnybinę nuobaudą.

Šis tarnybinis tyrimas, pasak R.Prūsaičio, bus baigtas kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito