Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 19 /12:33

Generalinis komisaras R.Požėla neigia ryšius su Šviniumi: „Nesu niekaip kontaktavęs“

Žinomo tinklaraštininko, žurnalisto Skirmanto Malinausko vaizdo pasakojimas „Youtube“ ir straipsnis apie Lietuvos futbolą bei kai kurių prieštaringos reputacijos asmenų ryšius su valdžios atstovais privertė teisintis ir Lietuvos policijos generalinį komisarą Renatą Požėlą. Generalinis policijos komisaras išplatino pareiškimą, kuriame neigė turįs kokių nors ryšių su prieštaringos reputacijos verslininku Arūnu Pukeliu, kuris kriminaliniame pasaulyje turi Šviniaus pravardę, ir pareiškė pasirengęs atsakyti į visus klausimus. Kita vertus, anot policijos atstovo, slaptų pažymų turinys bet kokiu atveju negalėtų būti viešai komentuojamas.
R.Požėla (kairėje) prašo nesieti jo su A.Pukeliu: „Nesu susitikęs, bendravęs, kitaip kontaktavęs, ar per trečius asmenis sprendęs kažkokius jo asmeninius reikalus.“
R.Požėla (kairėje) prašo nesieti jo su A.Pukeliu: „Nesu susitikęs, bendravęs, kitaip kontaktavęs, ar per trečius asmenis sprendęs kažkokius jo asmeninius reikalus.“ / 15min archyvo nuotraukų koliažas

S.Malinauskas tvirtina turįs žinių, kad Kriminalinės policijos biuro pareigūnai anksčiau šalies vadovams buvo parengęs pažymą apie R.Požėlos, kuris tuo metu vadovavo Valstybės sienos apsaugos tarnybai, ryšius.

S.Malinauskas pažymos turinio neatskleidžia, tačiau kelia klausimus, ar kas nors sieja Lietuvos policijos vadovą su buvusios Tauragės nusikalstamos grupuotės vadeiva laikytu „Šviniumi“ ir ar galimi ryšiai neturėjo užkirsti R.Požėlai kelio į tokius aukštus teisėsaugos postus?

Anot Policijos departamento (PD) atstovo Ramūno Matonio, generalinis komisaras nėra matęs tos pažymos. „O kadangi tokios pažymos yra neviešos, kalbėti apie jų turinį jis ir negalėtų pagal teisės aktus“, – apie tai, kad detalesnis R.Požėlos komentaras nėra galimas, 15min pirmadienį perdavė PD atstovas.

Tokių faktų niekada nebuvo ir nėra, sąsajas neigia komisaras.

S.Malinauskas teigia, kad tuometis premjeras Saulius Skvernelis jam buvo pripažinęs, kad tokią informaciją buvo gavęs, tačiau ji nepasirodė esanti reikšminga. Prezidento Gitano Nausėdos atstovai atsakė, kad prezidentas tokios informacijos nebuvo gavęs. Juolab, kaip teigiama, pažymą apie A.Pukelį ir R.Požėlą esą matė tiek prezidentūra, tiek Vyriausybė.

R.Požėla neigia bet kokius ryšius

R.Požėla savo viešame pareiškime paneigė turėjęs kokių nors ryšių su A.Pukeliu, kuris yra dabar kritikuojamos Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto narys.

„Šiandien viename iš naujienų portalų pasirodė straipsnis futbolo tematika, pavadintas „Voratinklis“. Jame, be kita ko, straipsnio autoriaus esu siejamas su piliečiu Arūnu Pukeliu.

Reaguodamas į tai, noriu kategoriškai pasakyti, kad tokio pobūdžio paskleistą informaciją vertinu kaip VISIŠKAI tikrovės neatitinkančią“, – Lietuvos policijos „Facebook“ profilyje savaitgalį išplatintą pranešimą pasirašo R.Požėla.

„Pabrėžiu, kad niekada su minėtu asmeniu nesu susitikęs, bendravęs, kitaip kontaktavęs, ar per trečius asmenis sprendęs kažkokius jo asmeninius reikalus. Tokių faktų niekada nebuvo ir nėra.

Nepaisant išplatintos klaidingos informacijos esu pasirengęs straipsnio autoriui patogiu laiku ir jam patogioje vietoje susitikti ir aptarti šią ir kitą minimą informaciją, atsakyti į galimus klausimus,“ – pridūrė policijos generalinis komisaras R.Požėla.

Teigia, kad tokios informacijos buvo

Portalo delfi.lt paskelbtoje publikacijoje, į kurią policijos vadovas sureagavo, jos autorius S.Malinauskas rašo, kad dar 2019 m. dirbdamas premjero komandoje susidūrė su „keistu“ žurnalisto klausimu.

Anot S.Malinausko, informacija apie R.Požėlos ryšius buvo parengta pačių kriminalinės policijos biuro pareigūnų: „Sunku patikėti, kad ji galėtų būti laužta iš piršto.“

„Man paskambinęs „Lietuvos ryto“ žurnalistas Tadas Ignatavičius pasiteiravo, ar tiesa, kad premjerui pateikta informacija dėl tuometinio Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovo Renato Požėlos ryšių su Šviniumi. Pabrėžiu, tuo metu nebuvau tinklaraštininkas, nebuvo „Šviniaus imperijos“, su šia tema buvau susipažinęs tik kaip apie nusikaltėlius anksčiau rašęs žurnalistas. Nedelsiant susisiekiau su premjeru ir perdaviau klausimą, į kurį gavau atsakymą, kad tai visiška nesąmonė ir išsigalvojimas. Tai ir perdaviau žurnalistui. Po kurio laiko R.Požėla buvo paskirtas Policijos generaliniu komisaru.

S.Malinausko žodžiais tariant, įdomiausia šios istorijos dalis, kad informacija apie R.Požėlos ryšius buvo parengta pačių kriminalinės policijos biuro pareigūnų: „Sunku patikėti, kad ji galėtų būti laužta iš piršto.“

S.Malinauskas pasakoja, kad jau nebedirbdamas premjero patarėju buvo susitikęs su S.Skverneliu ir tiesiai jo paklausė apie R.Požėlos skyrimo aplinkybes.

„Skvernelis buvo aiškiai susierzinęs, jis pripažino, kad informacija jam buvo pateikta, bet ji nepasirodė svarbi, detaliau jos nekomentavo“, – rašoma delfi.lt publikuotame tinklaraštininko straipsnyje.

S.Skvernelis pasiūlė žurnalistui susitikti su pačiu R.Požėla ir pasikalbėti.

„Tai ir padariau. Policijos generalinis komisaras taip pat atsisakė komentuoti, bet patikino, kad galiu būti visiškai ramus, su Šviniumi jis jokių ryšių neturi. Tai asmuo, kuris yra teisėsaugos institucijų akiratyje“, – rašo S.Malinauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas