Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 07 17

Geriausiai egzaminus išlaikę sostinės abiturientai žada rinktis Vilniaus universitetą

54 sostinės abiturientai bent du egzaminus išlaikė puikiai – gavo po šimtą balų už kiekvieną. Vienas Vilniaus licėjaus moksleivis gavo po šimtą balų už visus keturis egzaminus. Geriausieji iš geriausiųjų pagerbti Vilniaus rotušėje.
Geriausiai išlaikę abitūros egzaminus moksleiviai pagerbti Vilniaus rotušėje
Geriausiai išlaikę abitūros egzaminus moksleiviai pagerbti Vilniaus rotušėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atsipūtę po egzaminų, gavę mokyklų baigimo atestatus, atšventę išleistuves ir jau apsisprendę, ką veiks ateityje, geriausi sostinės moksleiviai antradienio rytą rinkosi Vilniaus rotušėje. Kartu su savo mokytojais, kai kurie ir tėvais.

Pirmiausia Vilniaus meras Artūras Zuokas padėkos raštus įteikė mokyklų vadovams. Daugiausia šimtukus gavusių moksleivių šiemet išugdė Vilniaus licėjus, Žirmūnų, Jėzuitų ir „Gabijos“ gimnazijos. Tarp tautinių mažumų mokyklų išsiskyrė S.Konarskio ir „Santaros“ vidurinės mokyklos.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Padėkos sulaukė ir Žirmūnų gimnazijos direktorius Edmndas Grigaliūnas.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Padėkos sulaukė ir Žirmūnų gimnazijos direktorius Edmundas Grigaliūnas.

Anot A.Zuoko, būti geriausiais reiškia ne tik pasididžiavimą ir savotišką pasigyrimą, bet ir įsipareigojimą. Nes iš geriausiųjų daug tikisi ne tik tėvai, mokytojai, bet ir visas Vilnius bei Lietuva.

„Ateitį geriausiai nuspėja ne tie, kurie spėlioja, o tie, kurie ją kuria. Tikiu, kad paliksite pėdsaką ne tik savo gyvenime, bet ir Vilniaus ateityje. Siekti būti geriausiais nėra lengva, bet įdomu ir tikrai verta“, – sveikinimo kalboje sakė meras, kurio vyriausioji dukra taip pat šiemet baigė Jėzuitų gimnaziją.

Visus egzaminus puikiai išlaikė ir iš viso 400 balų gavo vienintelis Tadas Šlimas iš Vilniaus licėjaus. Gavusiųjų šimtukus už tris egzaminus buvo daugiau, tačiau didžiausias būrys buvo tų, kurie puikiai išlaikė bent du egzaminus. Už vieną iš egzaminų gavusių po 100 balų moksleivių į Vilniaus rotušę nekvietė, kadangi tas būrys būtų didžiulis ir paprasčiausiai netilptų į reprezentacinio Vilniaus pastato salę.

Ateitį geriausiai nuspėja ne tie, kurie spėlioja, o tie, kurie ją kuria, – sakė A.Zuokas.

Teikdamas padėkas A.Zuokas visiems moksleiviams uždavė vieną klausimą – ką jie ketina veikti ateityje. Vėliau meras pateikė savo apklausos rezultatus: 9 abiturientai studijuoti ketina užsienyje, visi kiti ateitį sieja su Vilniaus universitetu. Anot sostinės vadovo, nė vienas iš Vilniaus moksleivių nepaminėjo jokios kitos Lietuvos aukštosios mokyklos.

Tiesa, trys šiemet mokyklas baigę jaunuoliai tvirtino kol kas ketinantys rinktis gyvenimo universitetą ir artimiausiu metu nestudijuoti. Jiems A.Zuokas patarė „neužsižaisti“, nes kad ir kokie geri būtų gyvenimo universiteto mokslai, specialybę įsigyti taip pat reikėtų.

Mini apklausa taip pat parodė, kad dauguma geriausių šių metų Vilniaus mokinių rinksis mediciną, toliau rikiuojasi ekonomika ir politologija, taip pat fizika, duomenų programavimas. „Viena mergina pasakė tokią specialybę, kad net negaliu to pavadinimo ištarti. Bet tai tikrai sudėtingas mokslas“, – šypsojosi meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas