Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 18

Gerumas sujaudino: policininkų sutvarkytu vežimėliu globos namų gyventojas lekia pirkti ledų

„Nuvažiuoju ir į turgų, ir prie jūros“, – rodydamas neseniai uostamiesčio policijos pareigūnų sutaisytą savo elektrinį neįgaliojo vežimėlį pasakoja Stanislovas Bukantas. Šiuo vežimėliu aktyvus senelių namų gyventojas lekia į parduotuves ir kitus aprūpina ledais bei skanėstais.
Policininkai neliko abejingi ir sutvarkė S.Bukanto neįgaliojo vežimėlį.
Stanislovas Bukantas vežimėliu nulekia ir į turgų, ir prie jūros. / Klaipėdos VPK nuotr.

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos globos namuose S.Bukantas gyvena jau bemaž 15 metų. Jo džiaugsmas – elektrinis neįgaliojo vežimėlis, kurį kažkada namams padovanojo Maltos ordinas, jį atgabenęs iš Vokietijos. Ne pirmos jaunystės transporto priemonė tapo ištikimiausiu S.Bukanto „draugu“, padedančiu nukeliauti ir į turgavietę, ir į Smiltynę prie jūros.

Vasarą transporto priemonė sustreikavo – nustojo veikti baterija, kainuojanti per 200 eurų, tad S.Bukantas apie 3-4 mėnesius niekur tolėliau nebenuvyko.

Apie problemą Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams užsiminė policijos kapelionas Vilius Viktoravičius, Marijos Taikos karalienės parapijos klebonas, vadovaujantis „Caritui“.

„Jis mums užsiminė, kad baterija neveikia, reikėjo per du šimtus eurų. Suprantama, kad pats žmogus jų neturi, neturi ir taupiai gyvenantys globos namai. Prasitarė, o mes kaip tik organizavome Pyragų dieną. Pareigūnės iškepė pyragų ir visi atėję jų ragauti aukojo. Šių pinigų užteko akumuliatoriui. Galbūt būtų prireikę daugiau lėšų, bet garaže dirbantys pareigūnai patys viską sutvarkė“, – kolegų iniciatyva džiaugėsi Klaipėdos VPK atstovė Andromeda Grauslienė, kartu su pareigūnais pirmadienį aplankiusi S.Bukantą ir pasveikinusi artėjančių švenčių proga.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Stanislovas Bukantas kitu turimu elektriniu vežimėliu nulekia ir į turgų, ir prie jūros.
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Stanislovas Bukantas kitu turimu elektriniu vežimėliu nulekia ir į turgų, ir prie jūros.

„Aš taip darau, yra dviračių takas ir pėsčiųjų takas, aš dabar nebe pėstysis ir ne dviratininkas, nes keturi ratai, tai važiuoju per vidurį“, – juokaudamas pasakoja S.Bukantas aprodydamas savo transporto priemonę. Paklaustas, ar segi atšvaitus, suskumba pademonstruoti, jog vežimėlis turi šviesas tiek priekyje, tiek gale, taip pat ir avarinį signalą.

„Važiuoja 6 km/val. greičiu, kareiviško maršo žingsnis. 99 proc. pėsčiųjų lenkiu“, – šypsosi S.Bukantas, šį vežimėlį vairuojantis jau apie septynerius metus.

VIDEO: Uostamiesčio policijos pareigūnų suremontuotu vežimėliu S.Bukantas lekia į miestą

Pensinio amžiaus klaipėdietis sakė negalintis nė apsakyti, koks yra dėkingas pareigūnams už naujai įpūstą gyvybę taip reikalingai transporto priemonei.

„Jums toks ačiū... Nežinau, nė kaip apsakyt“, – spausdamas ranką svečiams dėkojo energijos kupinas globos namų gyventojas.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Stanislovas Bukantas vežimėliu nulekia ir į turgų, ir prie jūros.
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Stanislovas Bukantas vežimėliu nulekia ir į turgų, ir prie jūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas