Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 18

Gimtadienio proga choro „Ąžuoliukas“ nustebintas V.Landsbergis: „Visgi yra meilės, ne tik neapykantos“

Spalio 18-ąją pirmasis Nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos vadovas, visuomenės veikėjas Vytautas Landsbergis mini 88-ąjį gimtadienį. Ta proga choras „Ąžuoliukas“ kartu su bendraminčiais nusprendė profesoriui padaryti siurprizą – susirinkęs prie jo namų jaunimas uždainavo ir skyrė sveikinimo žodžius Lietuvos politiniam veikėjui.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gimtadienį švenčiantis V.Landsbergis sekmadienio popietę galėjo pasidžiaugti ne tik tuo, kad pagaliau baigėsi jo saviizoliacijos dėl koronaviruso laikas, bet ir tuo, jog 88-ojo gimtadienio proga jam gausiai pasipylė sveikinimai. Šalia profesoriaus namų sustojęs choras „Ąžuoliukas“ skyrė jam muzikinę dovaną.

VIDEO: Vytautas Landsbergis švenčia 88-ąjį gimtadienį

Vos išgirdęs dainas, iš namų išėjęs V.Landsbergis smarkiai nustebo ir neslėpė šypsenos. Netrukus jis šypseną pridengė apsaugine kauke, kad su jį susirinkusiais pasveikinti žmonėmis bendrauti būtų saugiau.

15min kalbintas profesorius neslėpė džiaugsmo dėl gimtadieninio siurprizo. „Nustebino, kad taip gausiai susirinko žmonių. Man pasakė, kad gali ateiti keli berniukai. Taip, išdavė, kad bent jau kelnes apsimaučiau, kad būčiau šiek tiek formoje, spėjau ir pusryčius pavalgyti“, – juokėsi V.Landsbergis.

Staigmenos akimirkos – galerijoje:

Paklaustas, ar ši staigmena buvo maloni, politikas džiaugsmingai atšovė: „Be abejonės!“ Kaip teigė jis, jei ne šis siurprizas, matyt, namuose būtų sėdėjęs vienas ir darbavęsis.

„Sėdėčiau vienas prie darbo, man būtų eilinė diena, bet kai štai tokia publika atsiranda, tai galbūt ir neeilinė diena, galbūt kitiems svarbu, tada ir man svarbu“, – šypsojosi jis.

V.Landsbergis buvo taip nustebintas jautraus sveikinimo, kad 15min jis teigė supratęs, jog tikrai turi palaikymo. „Visgi yra ir meilės, ne tik neapykantos“, – juokėsi profesorius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Landsbergis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Landsbergis

Kilus kalboms, jog esą V.Landsbergis šiuo metu neturėtų būti lauke, nes jam taikoma saviizoliacija, jis skubėjo susirinkusiuosius raminti, džiaugsmingai sušukdamas: „Mano izoliacija baigta! Ir niekas nei jūsų, nei manęs neapkaltins.“

Paklaustas, kaip atšvęs 88-ąjį gimtadienį, profesorius išliko paslaptingas ir sakė, kad nenorėtų visiems atskleisti savo planų.

„Turiu darbų, viskas stalas apverstas popieriais, ką turiu rašyti, redaguoti. Paskui turiu vieną planelį po pietų“, – sakė jis ir pridūrė, jog tai – susitikimas su artimiausiais jam žmonėmis.

15min pakalbino ir vieną iš atvykusių V.Landsbergio pasveikinti jaunuolių Aleksandrą. Jis teigė kvietimą dalyvauti choristų sveikinime gavęs iš mokytojų.

„Tai visiškai nuostabi patirtis. Kadangi pats žaviuosi profesoriaus darbais, buvo labai smagu jį pasveikinti gimtadienio proga. Manau, kad pavyko labai gerai, nes V.Landsbergio veide matėsi nustebimas, o po to – šypsena“, – džiaugėsi jaunuolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas