Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 10 14 /17:07

Gintautas Paluckas abejoja, ar partiją palikusiems senbuviams po dvejų metų pavyks sugrįžti

Ilgamečių Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narių, tarp jų – ir buvusių partijos vadovų, pasitraukimą politinės jėgos pirmininkas Gintautas Paluckas vadina epochos pabaiga. Tačiau jis dar neturi atsakymo, kaip buvę ir esami partiečiai dalinsis frakciją Seime.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Aštuoni partijos tarybos sprendimui nepaklusę LSDP frakcijos Seime nariai šeštadienį nelaukė, kada bus išmesti iš partijos – partinius bilietus padėjo patys. LSDP tarybai šeštadienį teko balsuoti tik dėl Antano Vinkaus.

„Aš tai vadinu tam tikra prasme epochos pabaiga ir naujo pradžia. Politinis svoris ir patirtis tų žmonių, kurie pasitraukė iš partijos, jis negali praeiti be dėmesio ir be pasekmių, bet politikoje kaip ir gamtoje – tuščia vieta nebūna“, – žurnalistams sakė LSDP pirmininkas.

Jo teigimu, tai yra puiki proga partijoje pasireikšti naujiems žmonėms.

Pareiškimą partijos tarybai išplatinę neklusnieji socialdemokratai pareiškė, kad po dvejų metų – kai baigsis statute numatytas „poilsio“ laikas, sieks sugrįžti į partiją, tačiau G.Paluckas abejojo, ar tai įvyks.

Tai yra labai retas išskirtinis atvejis, kai kažkas išėjęs, ypač tokiomis aplinkybėmis, galėtų grįžti.

„Tai yra labai retas išskirtinis atvejis, kai kažkas išėjęs, ypač tokiomis aplinkybėmis, galėtų grįžti. Taip, partijos taryba sprendė ne šalinti, o patenkinti išėjimą, tuo sutrumpindama terminą, bet iš tikrųjų ne visi nori asmeniškumų, persekiojimo. Džiaugiamės, kad mūsų frakcijos bičiuliai išreiškė politinę valią ir pasitraukė“, – kalbėjo G.Paluckas.

Jo teigimu, įmanoma, kad išėję LSDP nariai po dvejų metų nebus priimti į partiją, nes dėl priėmimo sprendžia partija.

„Aš nežinau, kaip gyvensime be išėjusių asmenų, bet nuo pirmadienio mes pamėginsime“, – teigė jis.

Tačiau durimis trenkę socialdemokratai nesirengia trauktis iš šios partijos frakcijos Seime, o jeigu tai padarytų partijos valią vykdę politikai, jiems tektų galvoti kitą frakcijos pavadinimą, o dabartinis liktų nebe partijos nariams.

Kaip bus organizuojamas darbas Seime G.Paluckas prisipažino nežinantis, tačiau jis teigė, kad pradžioje turėtų aprimti aistros.

„Šiandien labai daug emocijų, ir, matyt, reikia palaukti kelias dienas, kol tos emocijos nuslūgs. Greičiausiai bus kviečiamas prezidiumas, kuris aptars situaciją ir pasisakys, kaip turėtų elgtis tie frakcijos nariai, kurie yra likę partijoje“, – kalbėjo jis.

G.Paluckas pabrėžė, kad tai, jog buvę ir esami socialdemokratai dirbs vienoje frakcijoje, mažai tikėtina. Partijos pirmininkas tai vadino techniniais dalykais, kurie bus išspręsti.

Išeinantis A.Butkevičius tėškė atsivėdėjęs

Šeštadienį taryboje buvęs partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius nepasirodė, tačiau A.Vinkaus lūpomis jis smarkiai sukritikavo G.Palucką.

Anot A.Butkevičiaus, partijos pirmininkas taiko dvigubus standartus: atsisako turėti ką nors bendra su „valstiečiais“, tačiau Vilniuje dėl koalicijos kalbasi su Liberalų sąjūdžiu, kuriam yra pareikšti įtarimai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Algirdas Butkevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Algirdas Butkevičius

A.Butkevičius liejo nuoskaudą, kad tarybos valios nevykdę socialdemokratai apkaltinti tuo, kad laikosi postų, tačiau savivaldybėje socialdemokratai esą elgiasi būtent taip.

Paprašytas tai pakomentuoti G.Paluckas sakė to niekaip nekomentuosiantis, nes šiame pareiškime nemažai asmeniškumų ir emocijų.

Būtent šiandien tokių komentarų nereikia.

„Būtent šiandien tokių komentarų nereikia“, – pridūrė jis.

Tačiau spaudžiamas atsakyti, ar iš tiesų nėra dvigubų standartų, G.Paluckas sakė, kad sprendimus dėl darbo Vilniaus taryboje priims LSDP Vilniaus skyrius, nes taip numato statutas.

Jis, anot pirmininko, atsižvelgs į visas galimybes – taip pat ir pareikštus įtarimus liberalams, bendrus darbus.

„Aš, matyt, skirtingai nei gerbiamas A.Butkevičius, laikysiuosi bet kokio mūsų skyriaus tarybos sprendimo“, – sakė jis.

LSDP Vilniaus skyrius šį klausimą planuoja svarstyti ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?