Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 06

Greitaisiais testais galės išsitirti skubios pagalbos medikai, parduotuvių darbuotojai

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sudarė galimybę greitaisiais COVID-19 testais išsitirti visiems norintiems prekybos vietų darbuotojams bei tiems, kurie teikia greitosios medicinos pagalbos paslaugas. Sprendimą dėl to ministras pasirašė antradienį.
Prekybos centro lankytojai
Prekybos centre / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Minėtų darbuotojų ištyrimą pavesta organizuoti savivaldybių administracijų direktoriams, bendradarbiaujant su visuomenės sveikatos biurais ir sveikatos priežiūros įstaigomis.

Testus savivaldybės gali atsiimti iš Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL).

Medikų ir parduotuvių darbuotojų ištyrimas turėtų įvykti per dvi savaites nuo greitųjų testų gavimo dienos, bet ne vėliau kaip iki spalio 25-osios.

Asmenims, kuriems tyrimo metu bus nustatytas teigiamas IgM, reikės kreiptis į Karštąją liniją 1808 registruotis PGR tyrimui COVID-19 ligos nustatymui atlikti.

Be kita ko, ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas A.Veryga savivaldybių administracijų direktorius įpareigojo pasiimtus, bet tikslinių grupių ištyrimui nepanaudotus greituosius testus naudoti kitų darbuotojų testavimui. Esant nepakankamam greitųjų testų likučiui – kreiptis į NVSPL dėl papildomo greitųjų testų išdavimo.

Greitaisiais COVID-19 testais, parodančiais persirgimą virusu, gali tirtis ir daugiau asmenų: kultūros įstaigų, kai kurių valstybinių įmonių, įstaigų, valdžios institucijų, ministerijoms pavaldžių įstaigų darbuotojai, statutiniai pareigūnai, Seimo rinkimų komisijos ir rinkimų stebėtojai.

Visgi norinčiųjų tirtis nedaug: NVSPL anksčiau 15min informavo, kad iš pusės milijono Lietuvos įsigytų greitųjų testų savivaldybėms šiuo metu išdalyta apie 93 tūkst. vienetų.

Greitųjų testų įsigijimo aplinkybes narplioja teisėsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas