Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 29 /17:29

„Grigeo Klaipėdai“ – dar viena nemaloni žinia iš teismo

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį atmetė bendrovės „Grigeo Klaipėda“ apeliacinį skundą. Uostamiestyje veikianti bendrovė siekė iš buvusių vadovų prisiteisti 1,14 mln. eurų.
„Grigeo Klaipėda“ fabrikas uostamiestyje
„Grigeo Klaipėda“ fabrikas uostamiestyje / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Byla teisme atsidūrė po to, kai Kauno apygardos teismas praėjusių metų balandį atmetė „Grigeo Klaipėda“ ieškinį. Gofruotą kartoną gaminanti įmonė siekė iš buvusių savo darbuotojų prisiteisti 1,141 mln. eurų už neva patirtus nuostolius.

Bendrovės atstovai apeliacine tvarka kreipėsi į aukštesnės instancijos teismą.

„Grigeo Klaipėda“ siekė iš buvusio vadovo Vido Beržonskio, gamybos vadovo Jono Garalio, „ChemTrade LT“ ir jos vadovo Rolando Palčiausko, Vaidoto Kizelevičiaus ir jo vadovaujamos „Algol Chemicals“ prisiteisti per milijoną eurų. Tokius nuostolius dėl paminėtų asmenų veiklos gamybai perkant kitokius dažus suskaičiavo patyrusi „Grigeo Klaipėda“.

Kauno apygardos teismas ieškinį atmetė.

Lietuvos apeliacinis teismas žemesnės apygardos teismo priimtą sprendimą paliko nepakeistą. Bendrovė turės atlyginti bylinėjimosi išlaidas – 7,5 tūkst. eurų. Taip pat turės atlyginti ir išlaidas, patirtas žemesnėje instancijoje, – per 31 tūkst. eurų.

„Grigeo“ prezidentas ir pagrindinis įmonių grupės akcininkas Gintautas Pangonis „Verslo žinioms” buvo aiškinęs, kad „milijoninė vagystė”, susijusi su krakmolo žaliavos pirkimu per buvusių „Grigeo Klaipėdos“ ir bendrovės „Algol chemicals“ vadovų ir su jais susijusių asmenų įsteigtas įmones, esą truko devynerius metus, nuo 2011-ųjų iki 2019 m. pavasario. Anksčiau dažus ir krakmolą iš „Algol chemicals“ Klaipėdos kartono įmonė pirkdavo tiesiogiai, o įsteigus UAB „ChemTrade LT“ žaliavos buvo perkamos per šią bendrovę ir jos antrinę įmonę „Sago Industries LTD“.

Įmonės teisininkė Jūratė Ramanauskaitė teigė, kad sprendimas gali būti skundžiamas.

„Šiuo metu gilinamės į Lietuvos apeliacinio teismo nutartį. Atsižvelgdami į visas aplinkybes planuojame pasinaudoti teise jį skųsti aukštesnės instancijos teismui", – 15min atsiųstame komentare sakė teisininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas