Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 25

Darbo partijos atstovas sugriovė „tvarkiečių“ frakciją: sugrįžimo kaina – ministrų kėdės?

Antradienį Seimo pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė pranešė, kad iš „tvarkiečių“ frakcijos Seime pasitraukė Darbo partijos atstovas Valentinas Bukauskas, o tai reiškia, kad frakcijoje nebeliko minimalaus narių skaičiaus. Valdančiosios koalicijos derybose dalyvaujančios „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Remigijus Žemaitaitis tikisi, kad frakciją dar pavyks išlaikyti, bet spėja, kad už tai vos du parlamentarus turinti Darbo partija gali pareikalauti ministrų postų.
Viktoras Uspaskichas, Remigijus Žemaitaitis, Valentinas Bukauskas
Viktoras Uspaskichas, Remigijus Žemaitaitis, Valentinas Bukauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Valentinas Bukauskas informuoja, kad prašau, nuo 2019 m. birželio 25 d. nebelaikyti manęs Lietuvos Respublikos Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariu. Valentino Bukausko parašas yra“, – kreipdamasi į Seimo narius nurodė R.Baškienė.

Ji priminė, kad frakciją gali sudaryti ne mažiau kaip septyni nariai: „Jeigu lieka šeši, tai nebėra frakcija.“

Be V.Bukausko, kurį iš frakcijos atšaukė Darbo partija, „tvarkiečiams“ Seime atstovauja parlamentarai Vytautas Kamblevičius, Remigijus Žemaitaitis, Algimantas Dumbrava, Kęstutis Bartkevičius, Juozas Imbrasas, Ona Valiukevičiūtė.

Antradienį ryte situaciją frakcijoje komentavęs partijos lyderis R.Žemaitaitis nurodė, kad ieškant naujo frakcijos nario vedamos derybos su kitais Seimo nariais. Esą taip pat tikimasi, kad Darbo partijos sprendimas dėl V.Bukausko pasikeis.

„Šeštadienį bus Darbo partijos tarybos posėdis. Gal priims sprendimą visai kitokį. Gal Valentinas Bukauskas pasitrauks šiandien arba rytoj iš mūsų frakcijos, o šeštadienį gali būti priimtas [vėl]“, – svarstė politikas ir darė prielaidą, kad Darbo partija, „tvarkiečiams“ derantis dėl koalicijos, gali prašyti ministrų portfelių.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas antradienį BNS sakė, kad partijos sprendimas gali pasikeisti, jeigu „darbiečiai“ būtų įtraukti į koalicijos derybas. Tiesa, politikas tvirtino, kad partiečiams siūlys sprendimo nekeisti.

„Jeigu kas nors keltų šitą klausimą, tai galima kalbėti, bet tarybos nuomonė yra griežta – trauktis ir apskritai nedalyvauti valdančiojoje daugumoje“, – teigė Darbo partijos pirmininkas.

Pasak jo, nė viena iš koaliciją formuojančių partijų Darbo partijai nepateikė jokių pasiūlymų.

Naują koaliciją partija „Tvarka ir teisingumas“ galėtų sudaryti ir tokiu atveju, jei Seime frakcijos neturės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas