Kauno klinikų gydytojas toksikologas Jonas Šurkus pripažįsta, kad po švenčių žmonių ligoninėje visada būna daugiau. Per šventes žmonės valgo daugiau ir įvairaus maisto, o tai kartais nulemia tam tikrus ligų paūmėjimus.
Kita problema – dalis žmonių nesaikiningai vartoja alkoholį, tad būna daugiau traumų, apsinuodijimų.
„Ne kiekvienas maistas yra tinkamas vartoti su alkoholiniais gėrimais. Pavyzdžiui, grybai yra labia bloga užkanda. Žmonės labai įvairaus maisto valgo – ir riebiai, ir keptą, ir rūkytą, ir saldumynus, <…>, įvairūs gėrimai geriami. <…> Mano nuomone, didžiausia nesąmonė yra, kai 12 valandą nakties, sutikdami Naujuosius metus, žmonės geria šampaną“, – sako gydytojas, pridurdamas, kad šampaną vartojant jau išgėrus stipriųjų gėrimų situacija gali tapti ir nekontroliuojama.
Gydytojas taip pat pažymi, kad tarp žmonių populiaraus „angliuko“ tabletė padauginus alkoholinių gėrimų nepadeda.