Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 07 10

Gyvūnų prieglauda „Penkta koja“ atsidūrė ties bankroto riba

Kauno rajone esanti gyvūnų prieglauda „Penkta koja“ atsidūrė ties bankroto riba. Atvežamų ir paliekamų gyvūnų šiemet padaugėjo trečdaliu, o tiek išlaikyti – sunku. Prieglaudos vadovė svarsto, kad beglobių gyvūnų skaičius taip staigiai auga todėl, kad žmonės jų tiesiog negali išlaikyti.
Všį „Penkta koja“ Linksmakalnyje
Všį „Penkta koja“ Linksmakalnyje / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Dar metų neturintis, Broliu prižiūrėtojų vadinamas šuo, spėjama, pakliuvo į brakonierių kilpas. Greičiausiai šeimininkų neturėjo, valkatavo, todėl iki pateko į prieglaudą kentė skausmus.

Veterinarė dar nežino kiek tiksliai kainuos šuns gydymas, nes jis tik prasidėjo.

„Kainos dažniausiai prasideda nuo 300 eurų. Dar rentgeno tyrimai, kraujo tyrimai, pooperacinė priežiūra visa – viskas susideda, tad kainos nėra menkos“, – sakė veterinarijos gydytoja Kristina Šaumanaitė.

Neretai į prieglaudą gyvūnai patenka būtent dėl pinigų – sužinoję, kiek kainuos gydyti sergantį ar sužeistą augintinį, šeimininkai jo tiesiog atsisako. Toks likimas ištiko ir draugišką, vos prieš tris mėnesius šuniukų atsivedusią kalytę.

„Išgirdus, kokie bus gydymai, kokios galbūt pasekmės, kokia pooperacinė priežiūra, šeimininkai nusprendė šuns atsisakyti, nes namuose yra dar 3“, – pasakojo K.Šaumanaitė.

Gyvūnų prieglaudos „Penkta koja“ direktorė tikina taip sunku kaip šiemet dar niekada nėra buvę. Vien Linksmakalnyje esančioje prieglaudoje, šiuo metu globojama 250 gyvūnų.

„Gal žmonėms kažkas atsitiko, nes prieš metus mus finansinė krizė ištikdavo rugsėjo mėnesį. Paslaugų kainos išaugo, vaistų kainos išaugo, o mūsų turima parama neišaugo“, – kalbėjo „Penktos kojos“ direktorė Agnė Volockytė.

Padėtis, pasak vadovės, kiek pasitaisė paskelbus apie ją internete – žmonės suskubo padėti. Bet norint išgyventi iki lapkričio, kai į prieglaudos sąskaitą įkris 2 proc. paramos pinigai, reikės dar mažiausiai 40 tūkst. eurų. Padėtis būtų kitokia, jei ši prieglauda ribotų priimamų gyvūnų skaičių.

„Labai norėtume riboti. Visada gali uždaryti duris pasakydamas, kad mes neturim vietos, bet jei gyventojas nusiteikęs atsikratyti augintinio, jis dažniausiai tai ir padaro“, – sakė A.Volockytė.

Skaičiuojama, kad vidutiniškai vienam šuniui išlaikyti prieglaudoje išleidžiama 150 eurų. Pagal dabartines tendencijas, šiemet planuojama sulaukti net 1500 keturkojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas