Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į mergaitės paieškas įsitraukė ir užsienio lietuviai: platinami skelbimai kitomis kalbomis

Į dingusios devynmetės kaunietės Agotos paieškas įsitraukė ir užsienio lietuviai. Socialiniame tinkle „Facebook“ pradėta aktyviai platinti skelbimus užsienio kalbomis su mergaitės nuotraukomis ir prašymu turint bet kokios informacijos, kuri padėtų ją surasti, kreiptis į savo miesto ar Lietuvos policiją.
Kaune dingusios mergaitės paieškos dalyviai
Agotos paieškos dalyviai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kreipiasi angliškai, vokiškai, rusiškai

„Missing!“ (angl. „Dingo!“) – toks pagalbos šauksmas pirmadienio vakarą pasirodė vienoje „Facebook“ grupėje, į kurią susibūrę 66 tūkst. Vokietijoje gyvenančių, dirbančių, ją dažnai lankančių lietuvių.

Žemiau pateikta informacija, kuria nuo sekmadienio dalijamasi ir Lietuvos viešojoje erdvėje, – kad Kaune dingo 9-erių Agota. Nurodyta, kad ji vilkėjo melsvos, juodos ir violetinės spalvos striukę, buvo apsimovusi juodas kelnes.

15min nuotraukų koliažas/Mažametės Agotos paieškas kuruoja Kauno policijos komisaras Mindaugas Baršys
15min nuotraukų koliažas/Mažametės Agotos paieškas kuruoja Kauno policijos komisaras Mindaugas Baršys

Pažymėta, kad mergaitė paskutinį kartą pastebėta Kauno Chemijos gatvėje sekmadienį, apie 16.40 val.

Esant įtarimų, kad Agota galėjo būti išvežta į užsienį, buvo paskelbta jos tarptautinė paieška. Todėl žmonės prašomi kuo plačiau skleisti informaciją apie jos dingimą.

Turintieji bet kokios informacijos, kuri padėtų rasti mergaitę, prašomi kreiptis į policiją ten, kur gyvena, arba skambinti tiesiai į Lietuvos policijos departamentą telefonu +370 700 60600.

Internete platinamas panašiai sumaketuotas skelbimas su analogiška informacija lietuviškai. Be to, jau parengti skelbimai rusų, vokiečių ir kai kuriomis kitomis kalbomis, jais taip pat aktyviai dalijamasi.

Dingo pakeliui į parduotuvę

Kaip žinoma, mažoji kaunietė dingo sekmadienį, tarp 16.20 ir 17.20 val., kai iš namų Trešnių take išėjo į autobusų stotelę Chemijos gatvėje ir ketino keliauti į netoliese esančią parduotuvę. Apie dukros dingimą policijai maždaug 19.30 val. pranešė jos tėvai.

2014 m. gimusi mergaitė yra maždaug 140 cm ūgio. Ji vilkėjo juodas kelnes ir juodos, melsvos bei alyvinės spalvos striukę. Agota taip pat turėjo juodą kuprinę ir mobilųjį telefoną.

Pareigūnai iškart pradėjo aktyvius paieškos veiksmus. Tam buvo mestos didelės policijos pajėgos – apie dešimt ekipažų. Agotos paieškai „Facebook“ sukurta ir speciali grupė.

Agotos visame Kaune ieško kinologai, šauliai, policijos mokyklos kursantai, savanoriai, keliami dronai su termovizoriais, padėti su sraigtasparniu pasiruošę ir pasieniečiai. Informacija apie dingusiąją perduota ir pareigūnams kitose apskrityse, paskelbta tarptautinė paieška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas