Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 01 /14:29

Į atnaujintą sektorių Pravieniškėse perkelti nuteistieji atsisakė pusryčių, bet ne pietų

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-iajame sektoriuje, baigus remonto darbus, iš kitų lokalinių sektorių buvo perkelti 310 nuteistųjų. Jie protestuodami prieš perkėlimą atsisakė pusryčių, bet pietus jau valgė.
Kalėjimų departamento pareigūnai atlieka kratą Pravieniškių pataisos namuose
Asociatyvi iliustracija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Šiame sektoriuje, rakinamose patalpose, kur papildomai įrengta ir mobiliųjų telefonų detektavimo sistema, yra tinkamos sąlygos užtikrinti nuteistųjų dienotvarkės režimą, discipliną, veikia dinaminės apsaugos modelis, kurį taikant modernizuotos apsaugos sistemos ir aktyviai vykdomos prevencinės užimtumo priemonės.

Kalėjimų departamento teigimu, disciplinos ir režimo užtikrinimo priemonės Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-iajame sektoriuje sukėlė nuteistųjų pasipiktinimą – pirmadienį beveik 300 nuteistųjų, nepatenkintų, neva, griežtesnėmis laikymo sąlygomis, nėjo pusryčiauti.

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos administracija vykdė prevencinius pokalbius, peržiūri nuteistųjų dienotvarkes, aiškina teisės aktų įgyvendinimo tvarką, bausmių vykdymo kodekso nuostatas.

Po šių pokalbių, pirmadienio popietę Kalėjimų departamentas papildomai informavo, kad Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3 -iajame sektoriuje nuteistųjų pietūs vyko įprastu režimu.

Kalėjimų departamento direktorius Robertas Krikštaponis ne kartą yra pabrėžęs, kad teisės aktų nustatyta disciplina turi būti atstatyta, ir pareigūnai imsis visų priemonių, kad įkalinimo įstaigose būtų įgyvendinta nuteistųjų teisių, pareigų ir atsakomybės visuma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai