Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 07 11

I.Davydenko: Pasaulio lietuvių susitikimas valstybinėms institucijoms kainavo 65 tūkst. Eur

Reaguodami į informaciją apie galimai valstybės institucijų ir įmonių lėšomis netinkamai finansuotą Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą (PLJS), jo organizatoriai dalijasi informacija apie festivalio finansavimą.
Šeštadienis Prienuose
Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas / Mariaus Vizbaro nuotr.

„Organizatoriams, festivalis dar nesibaigė, tačiau pagrindinius skaičius pateikti jau galime. Skaičiai atspindi dvejus metus rengtą didelio masto trijų dienų festivalį trims tūkstančiams dalyvių“, – pranešime žiniasklaidai cituojama PLJS organizatorė Ieva Davydenko.

Anot jos, privatūs rėmėjai festivaliui skyrė 65 tūkst. Eur. Tokia pačia suma, I.Davydenko teigimu, festivalį parėmė valstybinės institucijos: Vyriausybė – 37 tūkst. Eur, URM – 6 tūkst. Eur, Kultūros taryba – 13 tūkst. eurų, Jaunimo reikalų departamentas – 9 tūkst. Eur.

„Taip pat gautos lėšos iš Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros ir VšĮ „Investuok Lietuvoje“) – 13,5 tūkst. Eur, už kuriuos buvo surengtos diskusijos ir pristatyta šių organizacijų veikla“, – rašoma trečiadienį žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Mariaus Vizbaro nuotr./ PLJS
Mariaus Vizbaro nuotr./ PLJS

Jame taip pat rašoma, kad už bilietus ir įvairias paslaugas festivalis surinko 56 tūkst. eurų.

„Už bilietus gauta apie 35 tūkst. Eur. Trečdalis bilietų buvo parduota už 16 Eur, o po 60 Eur – 3 procentai visų bilietų.

Pusė bilietų nemokamai buvo skirta jaunimo sąjungoms ir įvairioms organizacijoms (LiJOT, šauliai, Baltosios pirštinės, studentų sąjunga ir kt.), menininkams, sportininkams ir kitiems renginio partneriams.

Kitos renginio pajamos buvo už prekybos vietas, automobilių stovėjimą, renginio erdvių pristatymą. Harmony parkas renginiui buvo suteiktas pagal Abipusių paslaugų sutartį (parko paslaugos už reklamą)“, – dėstoma pranešime.

Anot organizatorių, pagrindines renginio išlaidas – 90,5 tūkst. Eur – sudarė renginio techninis įgyvendinimas: garsas, šviesa, scenos, pavilijonai, apsauga, biotualetai, praustuvai, nuotekų išvežimas, tvoros, generatoriai ir kita.

„Trijų dienų koncertinė programa atsiėjo 3,95 tūkst. Eur. Lektorių iš užsienio ir Lietuvos kelionės išlaidos, sporto, kino programos įgyvendinimas, meninės instaliacijos, mokesčiai už autorines teises, renginio fotografavimas, draudimas ir kita – 2,435 tūkst. Eur.

Administravimas: buhalterinė apskaita, kuras, telefonai, telefonai ir kt. – 4,68 tūkst. Eur.

Rinkodara, reklamos kūrimas, gamyba ir transliacija, komunikacija: TV ir radijo reklamos kūrimas, gamyba ir transliacijos, reklama internete, spaudos darbai, reklamos stendų nuoma, atributika ir kt. – 39 tūkst. Eur.“, – teigia organizatoriai, lėšas nurodantys įskaičiuojant PVM.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Ieva Davydenko
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Ieva Davydenko

I.Davydenko tikina, kad nurodyti skaičiai šiek tiek gali keistis, nes esą „dar ne visa parama gauta, ne su visais atsiskaityta, daug kas yra tikslinama“.

„Viską sutvarkę atliksime vidinį auditą, matyt, kaip ir po kiekvieno festivalio viską patikrins ir valstybinės institucijos, o visa finansinė informacija bus paskelbta kaip ir reikalauja įstatymai“, – tikina ji.

Naujienų agentūrai BNS I.Davydenko teigė, kad PLJS organizavimo išlaidos kol kas viršija gautas pajamas.

„Kol kas mes tikrai nesame pelningi“, – trečiadienį sakė ji.

Pirmadienį Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija liepos 18-ąją pranešė organizuosianti specialų posėdį dėl PLJS skiriamų lėšų tinkamo panaudojimo.

Komisijos narė Rūta Miliūtė anksčiau teigė kad, planuojamame posėdyje tikimasi sulaukti PLJS organizatorių, su jais nesutariančių Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos vadovų, finansinę paramą skyrusių valstybės institucijų ir įmonių, taip pat jaunimo politiką formuojančių ir įgyvendinančių institucijų atstovų.

Darbotvarkėje žadama formuoti klausimus dėl susistemintų duomenų apie skiriamą paramą, jos šaltinių, panaudojimo būdų.

PLJS Prienų rajone vyko pirmąjį liepos savaitgalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas