18:59

Greitosios medicinos pagalbos tarnybos vadovo kėdė daug ką vilioja: ar bandys sugrįžti N.Mikelionis?

Pretendentai, norintys pakovoti dėl Greitosios medicinos pagalbos tarnybos (GMPT) generalinio direktoriaus pozicijos, dokumentus Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) turėjo pateikti iki spalio 10-osios. Paaiškėjo, kad kova dėl vadovo kėdės bus itin arši. Ar tarp kandidatų yra ir buvęs šios tarnybos vadovas Nerijus Mikelionis, kuris neseniai buvo priverstas skandalingai pasitraukti iš pareigų dėl pradėto, bet galiausiai subliuškusio, ikiteisminio tyrimo?
Nerijus Mikelionis
Nerijus Mikelionis / 15min montažas

SAM neseniai paskelbė konkursą ir pakvietė kandidatus dalyvauti GMPT generalinio direktoriaus konkurse. Pretendentų dokumentų laukta iki spalio 10 dienos.

„GMPT išgyvena virsmą – kiek daugiau nei prieš metus ji tapo vieninga tarnyba,supjungusi beveik penkias dešimtis atskirai veikusių greitosios medicinos pagalbą teikiančių įstaigų.

Bendro identiteto, vidinės kultūros, komandos būrimo, procesų skaitmeninimo darbo tvarkų, technikos ir autoparko atnaujinimo – visi šie darbai laukia energingo ir ryžtingo vadovo, kuris būtų pasiruošęs ir toliau dėti tvirtus pagrindus naujajai GMPT.

Kviečiu pokyčių vadybą kaip savo stiprybę matančius kandidatus pretenduoti į vienos iš kertinių sveikatos apsaugos sistemos organizacijų vadovo postą ir kurti tokią tarnybą, kuria didžiuotųsi ir darbuotojai, ir pacientai“, – taip pretendentus dalyvauti konkurse kvietė sveikatos apsaugos ministras Aurimas Pečkauskas.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Aurimas Pečkauskas
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Aurimas Pečkauskas

Gausybė kandidatų

15min išsiaiškino, kad norą vadovauti vienai didžiausių Lietuvos valstybinių įstaigų išreiškė ir prašymus dalyvauti konkurse pateikė net 24 pretendentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas