Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 06 03

Į Lietuvą reabilitacijai atvyko sužeisti kariai iš Ukrainos

Krašto apsaugos ministerija patvirtina, kad Lietuva yra priėmusi reabilitacijai per kovinius veiksmus sužeistų Ukrainos karių. Tačiau daugiau informacijos apie juos neskelbiama.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai, kad Ukrainos kariai gali atvykti į Lietuvą reabilitacijai, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas atskleidė pats.

Jis apie tai kalbėjo gegužės 24-osios nuotoliniame paramą Ukrainai teikiančių šalių gynybos ministrų susitikime. Ministras patvirtino, kad Lietuvos kariuomenės Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnyba yra pasirengusi priimti Ukrainos karius.

„Artimiausiomis savaitėmis Lietuva priims Ukrainos karius reabilitacijai. Lietuvos sveikatos sistema yra pasirengusi priimti ir sužeistus karius gydymui“, – tuomet sakė A.Anušauskas.

Ketvirtadienį Krašto apsaugos ministerija, 15min paklausta, ar Lietuvoje jau gydomi ukrainiečių kariai, to nepaneigė, tačiau atsakė itin lakoniškai:

„Patvirtiname, kad Lietuva jau yra priėmusi Ukrainos karių. Plačiau pakomentuoti apie jų skaičių ir poreikį reabilitacijai negalime dėl jautrios informacijos. Ukrainos karių reabilitaciją planuojama pradėti per artimiausias savaites.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas