Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 20

Į misija Irake išlydėti Karaliaus Mindaugo husarų bataliono kariai

Liepos 20 d. Nepriklausomybės aikštėje Panevėžyje vyko Karaliaus Mindaugo husarų bataliono karių išleidimo į misiją Irake ceremonija, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Išlydėjimas
Išlydėjimas / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Palydėti karius į misiją atvyko Krašto Apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, Gynybos štabo viršininkas gen. mjr. Mindaugas Steponavičius, Sausumos pajėgų vadas brg. gen. Artūras Radvilas ir kiti svečiai.

„NATO karinis įsitraukimas Irake yra esminis indėlis į tarptautinę kovą su terorizmu. Esame įsipareigoję stiprinti Irako pajėgas bei užtikrinti, kad „Islamo valstybė“ negalėtų sugrįžti. Tai svarbu tiek Irako ir regiono saugumui, tiek ir mūsų pačių saugumui. Po misijos kariai sugrįš patobulėję ir įgiję naujų žinių, nes daugiausiai kariai išmoksta būtent kovos lauke, vykdydami realias užduotis realioje vietoje“, – sakė ministras A.Anušauskas.

Tarptautinėje misijoje Bagdade, Irako Respublikoje, būrys tarnaus tarptautinio bataliono sudėtyje, kartu su Danijos, Lenkijos ir Ispanijos kariais. Misija truks 6 mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas