Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 09 01

Į mokyklas grįžtantiems mokiniams ir mokytojams – Lietuvos karių sveikinimai

Rugsėjo 1-osios rytą Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos (KPKT) kariai visoje Lietuvoje pasitiko moksleivius, jų tėvelius bei šalies mokytojus, keliaujančius į mokyklas paminėti mokslo metų pradžios šventės, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Rugsėjo 1-oji
Rugsėjo 1-oji / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Sveikindami mokslo bendruomenę, kariai linkėjo nuolat atrasti įdomių žinių, veiklų bei save tobulinti patinkančiose srityse, o taip pat stebino siurprizais – Lietuvos kariuomenės atributika papuoštais simboliniais suvenyrais, kurie visus mokslo metus padės saugiai keliauti į mokyklas ir primins apie pilietiškumą.

„Visi didžiausi pasiekimai žmonijos istorijoje, ar tai būtų mokslo, meno, karybos, sporto ar kitose srityse, reikalauja žinių, išsilavinimo, pastangų ir kantrybės. Linkiu, kad mūsų šalies ateitis – moksleiviai – jaustų mūsų palaikymą ir į šią mokslo ir žinių kelionę žengtų, didžiuodamiesi savimi ir savo valstybe“, – sako Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos direktorius Arūnas Balčiūnas.

Surengta simbolinė akcija vyksta jau antrus metus. Moksleiviai ir mokytojai malonios staigmenos sulaukė tiek didžiuosiuose šalies miestuose, tiek daugelyje mažesnių – Biržuose, Rokiškyje, Raseiniuose, Kėdainiuose, Jurbarke, Telšiuose, Mažeikiuose, Marijampolėje, Varėnoje, Ukmergėje, Tauragėje, Šilutėje, Plungėje ir kt. Šiais metais dalis akcijos renginių vyko KPKT ir pačių mokyklų iniciatyva.

Pasak A.Balčiūno, po praėjusių metų akcijos pasisekimo nekilo jokių abejonių, kad toks vieningas Rugsėjo 1-osios paminėjimas taps tradicija: „Nepaprastai geras jausmas matyti mūsų karius ir vėl pasitinkančius moksleivius šios svarbios šventės proga. Kiekviena vaiko šypsena šiandien – tai įrodymas, kad šios akcijos reikia kasmet.“

Jau kitą savaitę KPKT kariai pradės lankyti šalies mokyklas ir kitas švietimo įstaigas, kuriose pasakos apie Lietuvos kariuomenę bei tarnybos būdus. Lietuvos kariuomenės istorija, modernios ginkluotės pristatymai, sporto rungtys, įdomios viktorinos ir kt. edukacija – tai tik keletas Rugsėjo 1-osios pažadų moksleiviams, kuriuose planuoja išpildyti Lietuvos kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius