Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 25

Į „Pušyno kelio“ patalpas jau dairosi apleistų vietų mėgėjai: atvykti tenka ir policijai

Uždarose feisbuko grupėse dalijamasi nuotraukomis iš neseniai uždaryto „Pušyno kelio“. Apleistų vietų mėgėjai pastebi, kad tai vienas geriausiai išlikusių objektų ir apleistas neseniai. Nuotraukose – ne tik dar neseniai naudotos vonios ar dušo kabinos, bet ir dokumentai. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės atstovai teigia nuolat čia besilankantys, kartais tenka ir policiją kviesti.
Reabilitacijos centras „Pušyno kelias“
Reabilitacijos centras „Pušyno kelias“ / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Pušyno kelias“ įprastose patalpose neveikia visą vasarą. Todėl pastatas jau pradėjo traukti mėgėjus apsilankyti apleistose vietose.

Vienas tokių pasidalijo nuotraukomis. Jose – dar neseniai naudotos vonios, dušo kabinos, lentynos, matyt, gydytojų kabinete, kažkokie dokumentai, ambulatorinės asmens sveikatos istorijos.

„Apleistas reabilitacijos centras. Vienas geriausiai išlikusių objektų, apleistas dar visai neseniai“, – toks prierašas prie gausios nuotraukų galerijos.

Nuvykus prie reabilitacijos centro nepasirodė, kad jis būtų gausiai lankomas panašių nuotykių mėgėjų. Čia ganėtinai tyku, nors ir akivaizdu – patalpomis iš esmės nesinaudojama.

Ketvirtadienio dieną vietoje lankėsi net keli policijos ekipažai – tuo metu pro šalį netoliese buvę žmonės 15min redakciją informavo matę pareigūnus. Kokiu tikslu jie čia lankėsi, teigė galį tik spėlioti, esą gal kas langą išdaužė ar ką nors pavogė centre.

15min nuotr./Policija prie „Pušyno kelio“
15min nuotr./Policija prie „Pušyno kelio“

„Pušyno kelias“ priklauso Respublikinei Vilniaus universitetinei ligoninei (RVUL). Būtent ligoninės vadovybė ir priėmė sprendimą reabilitacijos centrą uždaryti, nes jis esą buvęs labai nuostolingas. Paslaugos perkeltos į ligoninę Lazdynuose, o Verkių regioniniame parke šalia Kryžiaus kelio esančias patalpas ketinama parduoti.

Ligoninės atstovai tvirtina, kad, nors centre ir nedirbama, jis nėra paliktas likimo valiai.

„Nors buvusio reabilitacijos centro „Pušyno kelias“ patalpos veiklai nenaudojamos, tik viename iš korpusų glaudžiasi nuo karo Ukrainoje pabėgę šios šalies vaikai, tačiau Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės darbuotojai, atsakingi už pastatų ir teritorijos priežiūrą, periodiškai jas revizuoja.

Ketvirtadienį eilinio apsilankymo metu darbuotojai pastebėjo išlaužtas dviejų nenaudojamų pastatų duris, todėl buvo iškviesti policijos pareigūnai. Apie įvykį informuota ir draudimo bendrovė, nes ligoninei priklausantis turtas yra apdraustas. Patirtos žalos dydis šiuo metu nustatinėjamas“, – 15min teigė ligoninės atstovė Asta Bagdonavičienė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Reabilitacijos centras „Pušyno kelias“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Reabilitacijos centras „Pušyno kelias“

Ji taip pat sakė, kad kol kas nėra poslinkių dėl pastatų pardavimo. Esą tebevyksta parengiamieji darbai, ruošiami įvairūs dokumentai, o pačios pardavimo procedūros nepradėtos.

Pardavinėti sanatoriją RVUL ketina pati. Turto bankas informavo, kad, nors ligoninė yra viešoji įstaiga, kurios steigėjas yra valstybės įstaiga ir universitetas, turtas, kurį norima parduoti, yra viešosios įstaigos valdomas nuosavybės teise (tai nėra valstybės turtas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas