Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 13 /21:42

Peršalusi I.Šimonytė apie galimus rinkimų rezultatus: „Tikiuosi gero rezultato“

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašo lyderė Seimo rinkimuose, premjerė Ingrida Šimonytė kol kas atsargiai kalba apie galimus rinkimų rezultatus ir sako, kad kol kas jokio aiškumo nematyti. Vis dėlto, ji tvirtino besitikinti gero rezultato.

15min klausė premjerės, kokio rezultato ji tikisi Seimo rinkimuose, kadangi jau turėtų turėti žinių iš partijos atstovų rinkimų apylinkėse.

Savo atsakymą ji pradėjo atsargiai, tačiau vėliau tvirtino besitikinti gero rezultato.

„Jeigu ir turim žinių iš apylinkių, tai tos žinios tikrai yra tokios, kad jokio paveikslo iš tų žinių negalima ekstrapoliuoti bent jau šiuo momentu. Manau, kad po kelių valandų tą bus galima aiškiau matyti, bet ir tai labiau apie vienmandatininkų rezultatus negu apie daugiamandatę“, – atsakė I.Šimonytė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./TS-LKD nariai laukia rinkimų rezultatų
Lukas Balandis / BNS nuotr./TS-LKD nariai laukia rinkimų rezultatų

„Aš esu labai neazartiškas žmogus ir labai nemėgstu spėlioti dalykų, kuriuos po kelių valandų visi sužinosime faktiškai, tai vis dėlto siūlyčiau komentuoti faktus, o ne kažkokius lūkesčius ar kažkokius konkrečius įsivaizdavimus, kaip galėtų būti“, – tęsė ji.

„Tikiuosi gero rezultato, tikiuosi, kaip ir sakiau balsuodama, kad šakės bus populizmui, neapykantai ir Kremliaus ruporams, bet kai matysime konkrečius rezultatus, tada jau bus, matyt, profesionalu komentuot“, – pridūrė Vyriausybės vadovė.

„Pavedė sveikata“

Paprašyta apibūdinti šią rinkimų kampaniją, I.Šimonytė teigė, kad jai ji buvo sudėtinga, dėl to šiek tiek „pavedė sveikata“.

„Šalia kampanijos, šalia daugybės debatų, kuriuos visi nori organizuoti kas antrą dieną, reikia dar kažkaip ir savo darbą dirbti. Štai kita savaitė bus pilna darbo savaitę, reikia ir pristatyti ateinančių metų biudžetą, kurį reikia paruošti, ir tikrai tai turbūt pagrindinis toks rudens darbas, bet ir kitus darbus reikia dirbti, tai buvo sudėtinga. Gal todėl šiek tiek ta sveikata po dvejų laukinių debatų ir pavedė“, – atviravo premjerė.

Ji tvirtino, kad šitoje rinkimų kampanijoje buvo „labai daug konservatorių“, kadangi buvo mažai debatuojama apie tai, ką konservatorių konkurentai darytų kitaip nei jie.

„Oponentų kampanija buvo konstruojama labiau per tai, kokie mes esam blogi, o ne per tai, kokie jie yra geri. Ir man atrodo, kad tai nėra tinkama kampanija“, – pabrėžė I.Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas