Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 11

I.Šimonytė apie sprendimus dėl J.Šiugždinienės: „Turiu su ministre pakalbėti“

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė po to, kad visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, jog ji palikdama Kauno miesto savivaldybę galimai neatsiskaitytinai gavo 13,8 tūkst. eurų už tarybos nario veiklą, pareiškė nematanti reikalo palikti postą. Premjerė Ingrida Šimonytė su išvadomis irgi neskuba.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Premjerė, kalbėdama su žurnalistais Seime, sakė visų pirma norinti pabrėžti, kad J.Šiugždinienė Kauno miesto tarybos nare buvo ne vieną mėnesį. Tad esą tai greičiausia išmokos už visą laikotarpį, tuomet reikėtų skaičiuoti pagal mėnesius ir t.t.

„Aš pirmiausia išsiaiškinsiu, kas tai buvo, kokios tai buvo išlaidos. Aš turiu su ministre pakalbėti – pakalbėsiu ir tada turėsiu savo nuomonę“, – kalbėjo premjerė.

Ji taip pat sakė, kad problema čia išties yra, bet tai savivaldybės problema, ką esą ir rodo iki šiol atskleisti duomenys apie išmokas tarybų nariams.

Su ministre premjerė ketina susitikti artimiausiu metu.

Visuomenininkas Andrius Tapinas ketvirtadienį paskelbė, kad prieš tapdama švietimo ministre ir dirbdama savivaldybėje, J. Šiugždinienė, 2019-2020 metais dirbdama Kauno taryboje, pasiėmė 13,8 tūkst. eurų išmoką ir jis įtaria, kad šių pinigų „niekaip nepavyks pagrįsti, kad jie buvo išleisti su tarybos nario veikla susijusioms išlaidoms“.

„Kadangi politika yra toks žanras, kai su laikraščiu politiką ir banką gali užmušti, su tokio žanro subtilybėmis visi turi susitaikyti, įskaitant ministrus ir Seimo narius, bet vis dėlto klausimas yra, kokia iš tikrųjų situacija.

Pirminė informacija, kurią perskaičiau šiandien ryte, tarsi leido galvoti, kad kažkas13 tūkstančių atėjo ir pasiėmė iš savivaldybės kasos. Atrodo blogai, bet jei mes suskaičiuosime dvi kadencijas, tris kadencijas, visų išlaidų labai didelių skaitliukų galime prisukti“, – kalbėjo premjerė.

Ji taip pat teigė, kad tuo atveju, jei Kauno savivaldybėje politikai išlaidas su tarybos nariu susijusiais veiklai naudojo nepateikdami čekių, yra problema, bet ne J.Šiugždinienės, o pačios savivaldybės.

„Yra problema, bet tai yra problema savivaldybės, todėl, kad jei yra tokia tvarka, kad čekiai nebuvo priimami, dokumentų nebuvo prašoma, aišku, kad tai yra problema, (...) bet ne J.Šiugždinienė tokią tvarką savivaldybėje nustatė“, – pažymėjo premjerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas