Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 17

I.Šimonytė apsisprendė: įstos į konservatorių partiją

Premjerė Ingrida Šimonytė interviu naujienų agentūrai ELTA pareiškė, kad jau yra apsisprendusi tapti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos nare. Tiesa, dar nežino – kada.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

I.Šimonytė glaudžiai susijusi su TS-LKD, tačiau iki šiol nematė reikalo tapti partijos nare. I.Šimonytė dirbo finansų ministre konservatoriaus Andriaus Kubiliaus vyriausybėje, vėliau drauge su konservatoriais buvo opozicijoje Seime. I.Šimonytė buvo šios partijos kandidatė į prezidentus 2019 m., 2020 m. vedė šios partijos sąrašą į Seimo rinkimus, dirba Seimo konservatorių frakcijoje Seime.

I.Šimonytė naujienų agentūrai ELTA sakė jau priėmusi sprendimą tapti partijos nare, tačiau dar neparašiusi prašymo priimti.

Anksčiau I.Šimonytė, atsakydama į klausimą, kodėl dirba su konservatoriais, bet nėra šios partijos narė, atsakydavo, kad jos ir partijos vertybės sutampa, tačiau nemato būtinybės formalizuoti santykius.

TS-LKD pamažu artėja prie rimtų permainų, nes po dviejų kadencijų pirmininko poste trauksis nepopuliarus visuomenėje Gabrielius Landsbergis. Artimiausi pirmininko rinkimai vyks 2025 metais. Kur kas populiaresnė I.Šimonytė būtų rimta kandidatė perimti partijos vairą, tačiau prieš tai turi tapti partijos nare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento