Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 23

I.Šimonytė interviu CNN: V.Putiną labiausiai gąsdina potenciali Ukrainos sėkmė

„Tiesą sakant, ne“, – paklausta, ar pirmadienį ją nustebino iš Vladimiro Putino lūpų pasipylę propagandiniai teiginiai apie Ukrainą, CNN atsakė I.Šimonytė. Anot jos, Rusijos prezidento kalba buvo ypač agresyvi, tačiau kaimynystėje gyvenančioms šalims tai nėra naujiena – apie Rusijos agresiją čia kalbama jau ne vienerius metus, dar nuo 2008-ųjų invazijos į Gruziją.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

I.Šimonytė pabrėžė, kad iš V.Putino kalbos galima akivaizdžiai suprasti jo siekį pasidalyti įtakos zonomis, atkurti galią buvusiose Sovietų Sąjungos šalyse. Premjerė taip pat pasidžiaugė, kad Vakarų šalys vieningai reaguoja į Rusijos provokacijas ir remia Ukrainos suverenitetą.

Paklausta, ar teisingai pasielgė Vokietija, sustabdžiusi projekto „Nord Stream 2“ įgyvendinimą, I.Šimonytė gyrė O.Scholzo sprendimą ir svarstė, kad veikiausiai Kremliui šis žingsnis buvo netikėtas. Ji taip pat priminė, kad Lietuva jau anksčiau kritikavo dujotiekio projektą pabrėždama geopolitinę žalą.

„Prezidentas Putinas yra iš visai kito pasaulio nei mes, liberalių Vakarų demokratinių šalių politikai, kurie remiasi rinkimų sistema ir yra atskaitingi piliečiams, o jis nėra“, – kalbėjo I.Šimonytė ir pridūrė, kad Vakarų šalių sankcijos turi būti nukreiptos prieš Rusijos prezidento aplinkos žmones, režimui nešančius pinigus.

Pasak jos, svarbiausia šiuo metu Ukrainai suteikti aiškias perspektyvas, nes ne sankcijos, o potenciali Ukrainos sėkmė labiausiai gąsdina V.Putiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas