Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 30 /12:18

I.Šimonytė: karantinas šią savaitę lengvinamas nebus, judėjimo ribojimai bus laisvinami po Velykų

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad šią savaitę Vyriausybė nekeis karantino režimo. Siūlymai dėl to bus svarstomi kitą savaitę priklausomai nuo susirgimų COVID-19 skaičių. Judėjimo tarp savivaldybių ribojimas, toks, koks yra dabar, baigsis balandžio 6 dieną, po Velykų.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

I.Šimonytės teigimu, jokių siūlymų dėl karantino režimo šią savaitę nebus, nes svarbu saugiai išgyventi ir atšvęsti Velykas.

Kažkokius siūlymus, pasak premjerės, priklausomai nuo susirgimų koronavirusu skaičiaus, kitą savaitę Vyriausybė gali svarstyti.

„Šią savaitę tikrai nekeisime karantino režimo“, – antradienį Seime žurnalistams sakė ji.

Klausiama, ar galėtų būti variantas tam tikras dabar uždarytas veiklas atidaryti dieną iki tam tikros valandos, I.Šimonytė sakė, kad mainais į veiklų atidarymą turėtų būti sutarimas, kad jos „po pamokų“ vyksta namuose.

„Manau, toks siūlymas svarstytinas tuo požiūriu, kad, matyt, kad nei aš taip negalvoju, nei turbūt niekas labai negalvoja, kad didžiausias atvejų skaičius ateina iš to, kad žmonės eina į knygyną, į muziejų ar netgi ir į parduotuvę.

Veikiausiai tai yra iš to, kad yra nesilaikoma tiesiog vieno namų ūkio taisyklių. Dėl ko yra nesilaikoma, tai, matyt, dėl to, kad jau pavargo dalis žmonių laikytis. Labai gaila, bet realybės nepripažinti, matyt, kad irgi neišeitų“, – komentavo Vyriausybė vadovė.

Dėl ko yra nesilaikoma, tai, matyt, dėl to, kad jau pavargo dalis žmonių laikytis. Labai gaila, bet realybės nepripažinti, matyt, kad irgi neišeitų.

Anot jos, jeigu pavyktų sutarti, kad dieną galbūt turime daugiau pasirinkimų, ką ir kur veikti, bet vakare kontaktai, per kuriuos plinta COVID-19, yra mažinami, tai galėtų būti gana sąžiningas susitarimas. Diskusija dėl to esą vyko.

Taip pat I.Šimonytė sakė, kad tam tikrus sprendimus Vyriausybė priims ir dėl kultūros renginių.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Kontrolės postas kelyje Vilnius - Ukmergė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Kontrolės postas kelyje Vilnius - Ukmergė

Po Velykų, balandžio 6 dieną, baigsis judėjimo ribojimų galiojimas toks, koks yra dabar.

„Nes dabar jis yra visoms savivaldybėms, prieš tai buvo ribojimas daliai savivaldybių. Tai tuo metu, jau kitos savaitės pradžioje žinosime, kokia yra situacija ir ar reikia daliai savivaldybių tą ribojimą palikti. Galbūt jį modifikuoti, tarkim, leisti judėti žmonėms, kurie turi vakcinacijos ar neigiamo testo rezultatą, jeigu tą bus įmanoma per tiek laiko techniškai įgyvendinti, kad policija galėtų tai patikrinti. Yra tikrai tų idėjų labai daug ir visas jas bandome tikrinti, kai kurias ir įgyvendinti“, – nurodė premjerė.

Dabartiniai judėjimo ribojimai tarp savivaldybių esą labiau orientuoti į šventes ir į diskusijas, kaip jos turėtų atrodyti.

„Tiesiog per šventes tikrai prašome visų pabūti dar namuose“, – į gyventojus kreipėsi I.Šimonytė.

I.Šimonytė taip pažymėjo, kad „socialiniai burbulai“ tarp savivaldybių panaikinti siekiant mažinti bendrą judėjimą.

Tiesiog per šventes tikrai prašome visų pabūti dar namuose.

„Iš esmės pakeistos tik taisyklės dėl judėjimo į kitą savivaldybę, tai yra bendro apribojimo nejudėti į kitą savivaldybę be būtino reikalo kontekste, nes viduje savivaldybės tas reguliavimas nėra pakeistas“, –sakė Vyriausybės vadovė.

Nuo šeštadienio atnaujinus judėjimo tarp savivaldybių ribojimus, nebeliko galimybės susitikti vieno „socialinio burbulo“ nariams iš skirtingų savivaldybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas