Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 25 /11:01

I.Šimonytė: karantinas turbūt bus tęsiamas iki birželio pabaigos

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad trečiadienį Vyriausybei greičiausiai bus siūloma karantino režimo galiojimą šalyje pratęsti iki birželio pabaigos. Planuojama priimti sprendimus ir dėl tam tikrų laisvinimų, bet kokių, kol kas neatskleidžiama.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Rytoj Vyriausybė spręs dėl karantino pratęsimo. Kadangi jau tas nutarimas yra daugybę kartų keistas, tai bus išdėstyta jo tam tikra nauja redakcija, kad visiems būtų lengviau orientuotis. Turbūt siūlysime pratęsti iki birželio pabaigos“, – Seime žurnalistams sakė I.Šimonytė.

Premjerė teigė, kad su atsargiu optimizmu galinti pasakyti, jog situacija gerėja ir gerėja visose srityse.

„Tai yra ne tik susirgimų skaičiumi, bet ir ligoninių užimtumu, ir kitais parametrais. Kadangi testų apimtys išlieka aukštos, tai nevertinčiau, kad mes kažko nematome. Manyčiau, kad tikrai matome gana gerai ir tai yra tokia universali tendencija turbūt per visą Lietuvą. Tai yra gerai. Kita vertus, tai nėra pagrindas iš karto pulti ir atsipalaiduoti. Tai todėl tie laisvinimai ir toliau vyks palaipsniui“, – pabrėžė I.Šimonytė.

Jos teigimu, labiausiai reikia ruoštis rudeniui ir skiepytis. Vyriausybės vadovė minėjo, kad galimybė skiepytis, ypač – nuo kitos savaitės, plačiajai visuomenei bus gerokai didesnės nei bet kada iki šiol.

Kalbėdama apie planuojamus karantino laisvinimus, I.Šimonytė nurodė, kad jie neįsigalios nuo gegužės.

„Bet nuo birželio 1-osios tai gali būti. Ši Vyriausybė yra priėmusi sprendimus jau iki šio mėnesio pabaigos, bet rytoj priimdami sprendimus dėl to karantino nutarimo, kuris įsigaliotų nuo birželio 1-osios, naujoje redakcijoje šiokių tokių pasikeitimų būtų. Bet tikrai tai nebus labai dideli pasikeitimai“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas