Sportas gyvai
Sportas gyvai
2023 11 27

I.Šimonytė ir E.Rinkevičius Kyjive turėjo ne tik oficialių susitikimų: dėl oro pavojaus – 6 valandos slėptuvėje

Naktį prieš Ukrainai minint Holodomoro metines Rusija surengė masiškiausią dronų ataką Kyjive. Oro pavojaus sirenos veikė šešias valandas. Tiek laiko slėptuvėje teko praleisti ir į Holodomoro minėjimą atvykusiai Lietuvos premjerei Ingridai Šimonytei. Žinia apie tai socialiniuose tinkluose bei spaudos konferencijoje pasidalijo kartu buvęs Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius.
Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius slėptuvėje Kyjive
Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius slėptuvėje Kyjive laiką leido su Ingrida Šimonyte / Ilmārs Znotiņš ir LRV nuotr.

Paskelbė Latvijos prezidentas

Latvijos prezidentas ankstyvą šeštadienio rytą socialiniame tinkle „X“ pasidalino slėptuvės, kurioje buvo jis, nuotrauka su prierašu, kad tai užfiksuota lapkričio 25 d., 5.10 val. Kyjive.

Agentūra „Unian“ skelbia, kad apie tai, jog 6 valandas prezidentas praleido slėptuvėje, jis kalbėjo ir šeštadienio spaudos konferencijoje, skirtoje iniciatyvai „Grūdai iš Ukrainos“.

„Praėjusią naktį ir ankstyvomis ryto valandomis mes šešias valandas stebėjome masiškiausią Rusijos dronų ataką, nukreiptą prieš Ukrainą ir jos sostinę Kyjivą.

Neįvyko mūsų dvišalis susitikimas, bet mes vis tiek susitikome.

Aš turėjau progą šešias valandas prabūti slėptuvėje. Ir štai, kaip tik šalia manęs buvo Lietuvos ministrė pirmininkė. Neįvyko mūsų dvišalis susitikimas (dėl atakos – red. past.), bet mes vis tiek susitikome“, – Latvijos prezidentą cituoja Ukrainos žiniasklaida. Lietuvos premjerės atstovai patvirtino, kad taip ir buvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Reklama
Tinklinis, kepsninės, universalūs treniruokliai: ką šiemet erdvėms prie savo namų siūlys vilniečiai?
Užsisakykite
15min naujienlaiškius