Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 12

I.Šimonytė: NATO susitikimo istoriškumą įvertins tik pati istorija, o ne pareiškimai

Trečiadienio vakarą, pasibaigus NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė feisbuke pasidalino mintimis apie renginio istoriškumą ir padėkojo institucijoms ir pareigūnams, užtikrinusiems renginio sklandumą bei vilniečiams ir miesto svečiams.
Ingrida Šimonytė susitiko su Justinu Trudeau
Ingrida Šimonytė susitiko su Justinu Trudeau / Laimos Penek/LRVK nuotr.

„Na ką. Šiandien jau galima šiek tiek su mažiau streso pažvelgt į NATO viršūnių susitikimą Vilniuje.

Nekalbėsiu apie šio susitikimo istoriškumą turinio prasme – jį galiausiai įvertins tik pati istorija, o ne pareiškimai. Prieš akis laukia daug politinio ir kitokio darbo, kad žodžiai taptų kūnu. Bet įvykio prasme tai išties istorinis Lietuvai dalykas, ne tik todėl, kad vyko čia pirmą kartą, bet ir todėl, kad tai buvo didžiulis iššūkis mūsų institucijoms ir infrastruktūrai. Kažkiek ir visuomenei, ir miestelėnams. Ir drįstu teigti, kad mes, laisvi laisvo Pasaulio piliečiai, su tuo susitvarkėme išties gerai.

Įvykio prasme tai išties istorinis Lietuvai dalykas.

Taip jau yra, kad Ministrui Pirmininkui tokiame procese tenka daugiausia ūkvedžio vaidmuo, nes politinį turinį formuoja Lietuvai atstovaujantis Prezidentas.

Tai nereiškia, kad kitos institucijos nedalyvavo derinant ir diskutuojant dėl pozicijų, bet man asmeniškai didžiausioji dalis atsakomybės teko kartu su Vyriausybei pavaldžiomis institucijomis ir pagalbininkais užtikrinti, kad viskas vyktų kiek įmanoma sklandžiai. Tad nenuostabu, kad ir dvišaliuose susitikimuose ir kituose pokalbiuose su kolegomis premjerais būtinai domėjausi tuo, kaip viskas atrodo jiems – mūsų svečiams. Visų žinutė buvo ta pati – geras organizavimas ir sklandus darbas.

Todėl šiandien tiesiog noriu padėkoti. Pirmiausia, savo kolegoms iš Vyriausybės kanceliarijos ir Užsienio reikalų ministerijos, taipogi LITEXPO, kurie buvo atsakingi už make it happen LITEXPO lokacijoje per minimum trumpą laiką, su maximum įvairių reikalavimų“, - feisbuke rašo I.Šimonytė.

Ji taip pat padėkojo visoms institucijoms ir pareigūnams, iki susitikimo ir jo metu užtikrinusiems saugumą, tvarką, pasižymėjusiems atidumu, draugiškumu ir greita reakcija.

„Broliams ir seserims šauliams – už pagalbą visiems, kam to reikėjo.

Vilniaus miesto savivaldybei – už konstruktyvumą, operatyvumą, gebėjimą spręsti čia ir dabar. „Lūpų padažymas“ irgi svarbu, bet tai liks miestiečių labui ir toliau.

Vilniečiams ir miesto svečiams – už tai, kad nebūdami mieste, buvo mieste tada kai reikėjo. Už tai, kad leisdami susitikimo procesams vykti maksimaliai sklandžiai, mobilizavosi visiems Ukrainą palaikantiems ir kitiems renginiams tuo įrodydami, kad ne, miestas nėra tuščias ir jo širdis didžiulė.

Visiems tiems Lietuvoje ir svetur, kurie pasididžiavimą Lietuva skelbė garsiai – įrašais, vėliavomis, tiesiog pripažinimu, kad mokam, galim. Kaip sakė Prezidentas Joe Bidenas šiandien – Pasaulis keičiasi. Ir mes keičiamės kartu.

Ar viskas buvo tobula? Taip nebūna. Svarbu išmokt, ką reikia išmokt, nes tokių progų ateityje tikrai dar bus – Lietuva yra matoma ir ryški laisvojo Pasaulio dalis. Tada galėsime dar geriau. O dabar svarbiausia įvertinti, ką mokame gana ribotais ištekliais ir per pakankamai ribotą laiką padaryt. Mokame.

Todėl dar kartą visiems šio proceso bendrakūrėjams AČIŪ“, - feisbuke dėkojo premjerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas