Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 26 /14:00

I.Šimonytė sako iš savų sulaukianti ir kritikos: antraip čia būtų Šiaurės Korėja

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos suvažiavime sekmadienį dalyvavusi premjerė Ingrida Šimonytė teigė, jog nebūna taip, kad tave palaiko visi be išimties bendražygiai. Anot jos, nuomonių būna visokių, ir kritikos ji gaunanti pakankamai – taip pat ir iš partijos narių bei kolegų.
Ingrida Šimonytė ir Gabrielius Landsbergis
Ingrida Šimonytė ir Gabrielius Landsbergis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

I.Šimonytė nėra TS-LKD narė ir kaskart paklausiama apie įstojimą į partiją ji pabrėžia, kad tai yra asmeninio apsisprendimo klausimas.

Sekmadienį žurnalistų paklausta apie Sauliaus Skvernelio kalbas, jog metas perkrauti šią Vyriausybę keičiant keletą ministrų I.Šimonytė priminė, kad kai pats S.Skvernelis perkrovė Vyriausybę iš jos pašalindamas visas moteris, ji neprisimenanti, „ar kažkas labai smarkiai toje Vyriausybėje pagerėjo“.

„Jei matyčiau reikalą ar kažkuris ministras matytų reikalą keisti darbo vietą, tie keitimai būtų padaryti. Dabar tai yra pono S.Skvernelio nuomonė – kas gi gali ant jo pykti už tą jo nuomonę“, – teigė ji.

Sulaukia ne tik palaikymo, bet ir kritikos

Klausiama, ar jaučia visos TS-LKD palaikymą savo Vyriausybei, I.Šimonytė pabrėžė, kad niekada nebūna taip, kad būtų palaikymas iš visų: „Čia turėtų būti kažkokia Šiaurės Korėja, kur tave palaiko visi iki vieno, ir tai reiškia, kad greičiausiai visi nepalaiko, bet tik taip sako. Tai žinoma, kad nuomonių visą laiką būna visokių, ir kritikos būna pakankamai, taip pat ir iš partijos narių ir kolegų, bet man atrodo, Vyriausybei geriausiai tokius dalykus pasitikrinti sekasi Seime per balsavimus.“

Ji pridūrė, kad kol kas nebuvo balsavimo ar Vyriausybės sprendimo, kuris būtų pateiktas Seimui ir būtų nesulaukęs palaikymo.

„Gal yra žmonių, kurie taip pat kaip ir dažnas pilietis mano, kad kažkaip klausimai išsprendžiami jų per daug nesprendžiant, kaip dažnai opozicija savo kritikoje sako – reikia viską daryti kitaip, o kai klausimas yra, o kaip kitaip, tai pirmas žingsnis būna – atšaukit viską, ką padarėt, o ką toliau daryti, na, ten jau būna mažiau konkretumo“, – pabrėžė ji.

Partnerystės klausimą reikia išspręsti

TS-LKD suvažiavime dalyvavusi Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė patikino, kad Partnerystės įstatymas Lietuvoje bus.

„Klausimas tik vienas – ar tai įvyks anksčiau, ar vėliau. Padarykime viską, kad tai įvyktų anksčiau“, – konservatorius ragino ji.

Komentuodama tai premjerė pabrėžė, kad tai nėra Vyriausybės programos klausimas, jis yra tapęs pagrindiniu politikams, kurie neturi jokios kitos darbotvarkės, todėl esą nuosaikiems politikams yra svarbu rasti sutarimą šiuo klausimu.

Jo neišsprendus, anot premjerės, valdantieji „tik peni žmones, kurie daugiau neturi ką politikoje pasakyti, kaip tik kovoti šventą karą nesvarbu prieš ką – prieš tris raides asmenvardžiuose, prieš tos pačios lyties partnerystę ar kažkokius kitus dalykus“.

Premjerė priminė, kad jos asmeninė nuomonė visiems seniai žinoma – ji šį sprendimą rėmė, remia ir rems.

„Bet ar jis sulauks palaikymo Seime, kad būtų priimtas, matysime“, – pabrėžė ji.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

„Tenka įrodinėti akivaizdžius dalykus“

I.Šimonytė suvažiavime konservatoriams kalbėjo, kad šiai Vyriausybei teko susidurti su itin nepatogia pandemijos diktuojama realybe.

„Vakcinos prieinamos kiekvienam, o neretam net ir atvežamos. Norėčiau pasidžiaugti, kad palyginus su kitomis šalimis, skiepijimosi rezultatas Lietuvoje yra santykinai neblogas, bet negaliu, nes kiekviena gyvybė, kurią pasiglemžė kovidas, yra viena mirtimi per daug“, – kalbėjo ji.

I.Šimonytė pabrėžė sakiusi ir sakysianti, jog darys viską kovodama už žmonių gyvybes, jų saugumą ir ateitį – net jei tam prireiks ir nepopuliarių sprendimų.

Premjerės teigimu, dalyvaujame lenktynėse su koronavirusu, todėl kiekvienas visiškai paskiepytas žmogus yra labai svarbus šios kovos dalyvis.

„Todėl noriu nuoširdžiai padėkoti visiems, kurie tai supranta, kurie pasitiki mokslu, medicina, valstybe, popiežiumi, daugybe autoritetų ir institucijų, kurios ragina skiepytis“, – kalbėjo ji.

Ji teigė norinti padėkoti ir palinkėti kantrybės medikams, kurie ir vėl turi dirbti sudėtingomis sąlygomis. Politikė ragino daryti viską, kad nereikėtų dar labiau riboti planinių paslaugų ar gydytojams sukelti moralinių dilemų, kuriam sunkiai sergančiam žmogui pirmiausiai suteikti medicinos pagalbą.

Būčiau kur kas laimingesnė, jei galima būtų apsieiti be ribojimų

„Būčiau kur kas laimingesnė, jei galima būtų apsieiti be ribojimų“, – aiškino ji.

Laisvė tampa pretenzija į egoizmą

Anot I.Šimonytės, ironiška, kad į Skandinavijos šalis nuolat verčia pasižiūrėti žmonės, kurie nieku gyvu nesutinka lygiuotis į tas valstybes kitais klausimais.

„Deja, gana dažnai Lietuvoje tariama laisvė tampa pretenzija į egoizmą, o ne pagarbaus ir oraus gyvenimo atsakingoje bendrystėje galimybe. Tai, kas rekomenduojama dažnai suvokiama kaip tiesiog nesvarbu, nors didžiausią įtaką viruso plitimui daro pačių žmonių elgesys“, – kalbėjo ji, pabrėžusi, kad didžiausią kainą sumoka pats žmogus.

TS-LKD programoje, anot jos, pabrėžiama, kad politika turi ginti žmogaus laisvę ir užtikrinti, kad kiekvienas prisiimtų savo atsakomybę.

„Kiekvieno asmens laisvė visuomenėje priklauso nuo kitų asmenų laisvės ir yra jos apribota (...) Deja, bet, regis, akivaizdžius dalykus šiandien tenka įrodinėti kovotojams už laisvę numirti ir dar pakeliui numarinti kitus“, – sakė ji.

Anot jos, nėra lengva prognozuoti, kaip vystysis pandemija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas