Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 03 15

I.Šimonytė dėl O.Šurajevo Seimo etikos sargams skundžia A.Širinskienę

Premjerė Ingrida Šimonytė, antradienį Seime spaudusi ranką komikui ir visuomenininkui Olegui Šurajevui, trečiadienį iki pietų dar nebuvo išreiškusi savo pozicijos dėl jo vėlesnio elgesio Seime. Tačiau premjerė kreipėsi į Seimo etikos sargus dėl opozicijos parlamentarės Agnės Širinskienės įrašo feisbuke, kuriame ši teigė, kad O.Šurajevas esantis premjerės patarėjas.
Ingrida Šimonytė, Olegas Šurajevas, Agnė Širinskienė
Ingrida Šimonytė, Olegas Šurajevas, Agnė Širinskienė / BNS nuotr./15min koliažas

„Premjerės patarėjas šiandien įsijautė į savo pareigas ir ėmėsi daryti tvarką Seime: rėkavo iš antro aukšto balkono ir buvo pirmininkaujančio Razmos iš ten išprašytas (Razma pakvietė apsaugą), trukdė Seimo narių slaptam balsavimui, tad galiausiai buvo išmestas ir iš Seimo.

Suprantu, kad rinkimai. Manau, kad pinigai. Ir liberalams su konservatoriais reikia verkiant laimėti Vilniuje“, – rašė A.Širinskienė.

I.Šimonytė kreipimesi tvirtina, jog joks jos patarėjas posėdžio metu Seimo salėje nerėkavo, ir prašė įpareigoti parlamentarę atsiprašyti jos patarėjų.

Išgirdusi, kad I.Šimonytė kreipėsi į etikos sargus, A.Širinskienė ironizavo: „Noriu tikėti, kad tai tik sapnas. Bet pikti liežuviai plaka, kad premjerė kreipėsi į Seimo etikos komisiją, skųsdama, kad Šurajevą jos patarėju pavadinau. Bet gi jis vakar viešai lygtais įraše sakė, kad be jo patarimų niekas neapsieina šiais laikais.“

O.Šurajevas Seime antradienį lankėsi ministrei A.Armonaitei atsakant į Seimo narių klausimus dėl per Vilniaus knygų mugę pašalintos Sveikatos teisės instituto pandemijos valdymą kritikuojančios knygos reklaminės instaliacijos. Ji buvo pašalinta, kai į „Litexpo“ vadovybę dėl šios instaliacijos kreipėsi O.Šurajevas.

Po A.Armonaitės pasisakymo O.Šurajevas Seime filmavo jo kritikuojamus parlamentarus, uždavinėjo jiems klausimus ir palydėjo komentarais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius