Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2022 01 21

I.Šimonytė su vidaus reikalų eurokomisare aptars migracijos situaciją, Rusijos grėsmes

Premjerė Ingrida Šimonytė su Europos Komisijos (EK) vidaus reikalų komisare Ylva Johansson penktadienį aptars neteisėtos migracijos situaciją Baltarusijos–Lietuvos pasienyje.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Susitikime Vyriausybėje premjerė su eurokomisare aptars tolimesnius Europos Sąjungos (ES) veiksmus stiprinant ES išorės sienos apsaugą ir didinant atsparumą hibridinėms atakoms, kurioms pasitelkiami neteisėtų migrantų srautai.

Taip pat planuojama aptarti saugumo situaciją regione, atsižvelgiant į destabilizuojantį Rusijos elgesį, sutelktas karines pajėgas pasienyje su Ukraina, dislokuojamas karines pajėgas Baltarusijos pietuose.

Į Lietuvą pernai neteisėtai pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Nuo pernai rugpjūčio neteisėtai sieną kirtę užsieniečiai apgręžiami atgal į Baltarusiją.

Rusijai sutelkus prie Ukrainos sienos daugiau kaip 100 tūkst. karių ir karinės technikos, Vakarai vis labiau nerimauja, kad Europoje gali kilti didelis konfliktas. Nerimą kelia ir naujausios Rusijos bei Baltarusijos bendros karinės pratybos, pasigirsta nuogąstavimų, kad jos gali pranašauti nuolatinį Rusijos pajėgų, įskaitant įprastines ir branduolines, dislokavimą Baltarusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius