Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
14:02

Dar vienas scenarijus: kada I.Vėgėlė svarstytų atsisakyti mandato?

Stebuklingas pirmadienio rytas – advokatas Ignas Vėgėlė pateko į Seimą kartu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), kuri tik per plauką įveikė nustatytą 7 proc. barjerą. Vis dėlto, kol kas šios politinės jėgos ateitis Seime yra miglota, o ir pats I.Vėgėlė kalba, jog yra galimybė atsisakyti mandato, jeigu tektų dirbti opozicijoje.

„Valstiečių“ rinkimų štabe, įsikūrusiame Konstitucijos prospekte esančiame bare „Stars and Legends“, rinkimų naktį išvykus lyderiams stojo beveik mirtina tyla, o dar likę susirinkę partijos atstovai stebėdami rezultatų krytį garsiai svarstė – „čia jau reikia stebuklo“.

Ir tas stebuklas įvyko – pirmadienio rytas „valstiečiams“, skirtingai nei debesimis apgaubtas dangus, buvo šviesus – partija per plauką peržengė 7 proc. barjerą ir užsitikrino šešis mandatus naujajame Seime.

Vis dėlto, iki šiol nėra aišku, „valstiečiai“ dirbs valdančiojoje daugumoje, į kurią taikosi apie jungtuves paskelbę socialdemokratai ir „demokratai“, ar opozicijoje, kurioje gali būti ir dabartiniai valdantieji konservatoriai, ir rinkimų „juodasis arkliukas“ Remigijus Žemaitaitis.

Ką darys su mandatu, jeigu teks dirbti opozicijoje?

Dar iki išvykdamas namo iš „valstiečių“ rinkimų štabo sekmadienio paryčiais advokatas I.Vėgėlė davė paskutinį rinkimų nakties interviu. Jis 15min kalbėjo apie savo politinę ateitį, jeigu „valstiečiams“ nepavyktų „peržengti Rubikono“, o tuo pačiu buvo paklaustas, ar „nepadėtų mandato ant stalo“, jeigu tektų dirbti opozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant